Tweede competitienederlaag op rij voor Telstar

Telstar heeft vanavond opnieuw met 1-0 verloren. Ook in de tweede competitiewedstrijd bleven de Witte Leeuwen uiteindelijk met lege handen achter. Tegen MVV Maastricht zat er wederom meer in, maar aan het gebrek aan stootkracht moet snel iets worden gedaan.

Echt uitgespeeld waren de kansen voor de thuisploeg niet. Net als vorige week in Waalwijk moest Telstar het vooral hebben van de spelhervattingen. Met name van de voet van Korpershoek. De vele boomlange verdedigers konden er steeds net niet met de voet of kop bij komen. 0 punten na 180 minuten niet al te best voetbal.

De eerste thuiswedstrijd van Telstar in het seizoen 2018-2019 werd voorafgegaan aan een indrukwekkende minuut stilte voor de in de zomer overleden teammanager Piet van Oosterom. Vervolgens mondde de eerste helft uit in een gelijk opgaande wedstrijd.

De beste kans voor Telstar kwam, zoals eerder vermeld, niet na een geraffineerde Velsense aanval. Een misverstand tussen Schroijen en doelman Koopmans zorgde ervoor dat Seager het eerste gevaar kon stichten. Hij liep alleen op de Limburgse doelverdediger af, maar kon de bal niet op goal krijgen doordat hij de bal te ver voor zich uit speelde.

In het eerste gedeelte van de eerste helft bleef de thuisploeg gevaarlijk uit corners en goed uitgevoerde tegenstoten. Jordie van der Laan (afgeslagen inzet net naast) en Donny van Iperen (strakke kopbal) waren dichtbij de 1-0.

In het tweede gedeelte van de eerste drie kwartier begon dat beeld te kantelen. Met name Shermaine (gekruld schot ternauwernood gepareerd door Van der Maaten) en Abubakar (één-op-één tegen de paal) waren heel dichtbij de toen verdiende Limburgse openingstreffer.

De harde wind, regen en storm die boven het Rabobank IJmond Stadion hingen waren niet symbolisch terug te vinden in het voetbal van de Witte Leeuwen. Door veel misverstanden kwam de thuisploeg maar tot weinig kansen.

MVV daarentegen bleef doorgaan met het verprutsen van goede mogelijkheden. Na een ietwat koddig misverstand dat begon bij doelman Van der Maaten, lukte het de veel missende aanvaller Joeri Schroijen uiteindelijk toch nog te scoren in een leeg doel.

Het slotoffensief van de mannen van Snoei leverde weinig echt hachelijke momenten op – of het moet de kopbal van de ingevallen Argentijn Lescano zijn geweest. De uitslag veranderde daardoor niet meer: 0-1. (Douwe de Vries, foto: 1963-pictures.nl)