Tweede Beursvloer Velsen wederom groot succes

Zo’n 45 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en 23 bedrijven ontmoetten elkaar dinsdagavond in het Telstar Stadion met als doelstelling om handel zonder geld te drijven. Zaken als het opzetten van een website, het laten maken van drukwerk of het verkrijgen van materiaal voor een bepaalde klus zijn voor vrijwilligersorganisaties vaak een lastig onderwerp vanwege een gebrek aan financiële middelen.

,,De bedoeling van deze Beursvloer is nu om partijen in een ongedwongen sfeer in contact met elkaar te laten komen”, aldus Egbert Wilmink, voorzitter van de Stichting Beursvloer Velsen. ,,Wat de één heeft te bieden of over heeft, is voor de ander vaak zeer gewenst.” Dat er belangstelling is voor deze manier van ruilhandel, mag blijken uit het feit dat er totaal 117 ‘matches’ door notaris Eric Ros konden worden vastgelegd.

Wethouder Annette Baerveldt, die ’s avonds om zeven uur deze tweede Beursvloer met een slag op de gong afsloot, toonde zich zeer enthousiast over dit geslaagde initiatief. ,,Wat een gezellige drukte en wat een dynamiek. Ik ben hartstikke trots dat we een dergelijk evenement in Velsen van de grond hebben weten te krijgen.”

Wilmink: ,,Gezien het succes , zowel vorig jaar als dit jaar, van Beursvloer Velsen is er alle reden voor om ook voor het komende jaar aan een volgende editie te gaan werken.”

Zie ook www.beursvloervelsen.nl