Tweedaags Cultuur & Foodfestival bij Kuba Moskee

Op zaterdag 23 en zondag 24 september organiseert het bestuur van de Kuba Moskee samen met het bestuur van het Cultureel Festival Velsen het Cultuur & Foodfestival, dat plaatsvindt op terrein achter de moskee aan de Radarstraat in IJmuiden.

Het festival begint op beide dagen om 13.00 uur en duurt op zaterdag tot 20.00 uur en zondag tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Gedurende deze twee dagen kunnen inwoners kennis maken met de diverse culturen in Velsen door middel van zang, dans, eten en drinken.

Het Cultureel Festival Velsen staat in het teken van kunst, cultuur, entertainment en natuurlijk eten. Verder vinden er optredens plaats van verschillende groepen. Ook is er een markt met verschillende stands op het gebied van verzorging, kleding, groente en fruit, huishoudelijke artikelen, oosterse producten, informatiestands en nog veel meer. Verder zijn er workshops waaraan bezoekers kunnen deelnemen.

Drink gezellig een warm kopje Turkse thee of koffie, neem plaats aan een van de picknicktafels en geniet van mooie optredens onder het genot van authentieke heerlijke hapjes uit verre streken, die ter plekke worden bereid. Naast de Turkse keuken zijn er gerechten te koop uit de Oost-Turkestaanse, Nederlandse, Indonesische en Surinaamse keuken.

Uiteraard zijn er  leuke activiteiten voor kinderen zoals een springkussen en schminken en zijn er ook voor hen allerlei lekkernijen. Kortom, genoeg te zien en te beleven dus kom allemaal en neem je vrienden en familie mee!