Twee topconcerten in ‘t Mosterdzaadje

Santpoort – Vrijdag 31 mei om 20.00 uur wordt het de derde keer dat de twee fluitistes Julie Moulin en Dasha Beltiukova samen met de pianist Vital Stahievitch een concert geven in ‘t Mosterdzaadje. 

Wat een groot hart voor de muziek hebben deze mensen. Naast hun drukke banen scheppen ze er plezier in tijd vrij te maken om een geweldig programma in te studeren. Voor de pauze Telemann en Schuberts “Trockne Blumen” een meesterwerk dat zelden wordt uitgevoerd. Vital Stahievitch soleert in de Pianosonate nr.2 van Alexander Scriabin. Na de pauze staat het programma in het teken van de Franse muziek. Een trio van Ibert, de sonatine van Ravel en tot slot als trio weer de Petite Suite van Debussy. Julie Moulin is tweede fluitiste van het Concertgebouworkest en samen met de ongeëvenaarde Dasha Beltiukova een zeer goed aan elkaar gewaagd duo. Vital Stahievitch is als pianist verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Dat belooft een groots muzikaal gebeuren te worden.

Op zondag 2 juni om 15.00 uur treden in ‘t Mosterdzaadje op de violist Eduardo Paredes en pianiste Lestari Scholtes. Het wordt een reis door het avontuurlijke, ontroerende en virtuoze repertoire voor viool en piano met Vitali-Charlier, Mozart, Beethoven, Debussy, Bloch en Waxman.

Geopend wordt met de aangrijpende Chaconne van Vitali-Charlier, daarna de gevoelige sonate in e klein die Mozart schreef toen hij hoorde dat zijn moeder was overleden. Vervolgens de Romance van Beethoven. De reis in de tijd gaat verder met Debussy en de Joodse componist Bloch. Tot slot de meest virtuoze muziek voor viool ooit gecomponeerd: Waxman’s Fantasie op bekende thema’s uit de opera Carmen van Bizet. 

Lestari Scholtes (1984) maakte reeds een glansrijke carrière. Zij geeft masterclasses aan diverse conservatoria wereldwijd. en heeft haar eigen kamermuziekserie  in de Amstelkerk.

De Boliviaans-Braziliaans violist Eduardo Paredes (1984) begon zijn studie in Bolivia, maar zette deze voort in Nederland. In 2010 sloot hij Cum Laude zijn Masteropleiding af. Hij is een veelgevraagd violist en treedt op over de hele wereld.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord, 023-5378625. Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij, een bijdrage na afloop wenselijk. Zie ook: www.mosterdzaadje.nl. (foto: aangeleverd)