Twee sterk lokale uitgevers bundelen krachten

Met ingang van 2 maart worden huis-aan-huisbladen de Beverwijker en Heemskerkse Courant uitgegeven door Rodi Media. In Velsen wordt weekblad Huis aan Huis geïntegreerd in de Jutter en de Hofgeest.

,,We zijn met onze zondagskranten al dekkend in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal en deze overname past perfect in ons streven om lezers en adverteerders ook met onze midweekse titels huis-aan-huis te kunnen bedienen’’, aldus Eric Kooij, commercieel directeur Rodi Media.

,,We anticiperen constant op nieuwe uitdagingen en we spelen in op waar commercieel en redactioneel behoefte aan is. Wij doen onze Velsense titel Huis aan Huis over aan Kennemerland Pers. De krant zal worden geïntegreerd in de Jutter en de Hofgeest. Zie het als een soort ruil die voor beide partijen aantrekkelijk is.”

Voor Frits Raadsheer, algemeen directeur van Kennemerland Pers, is er absoluut sprake van een win-win situatie. ,,De identiteit van de Beverwijker, Heemskerkse Courant, de Jutter en de Hofgeest blijft behouden. Huis aan Huis zal niet meer in de fysieke vorm herkenbaar zijn, maar de Jutter en de Hofgeest zijn voortaan beeldbepalend voor Velsen. Rodi Media en Kennemerland Pers gaan elkaar niet beconcurreren, maar zetten juist in op samenwerken.”

,,Met name voor de trouwe lezers en adverteerders van Huis aan Huis levert de samensmelting van de kranten voordelen op. Er zijn talloze mogelijkheden om plaatsingscombinaties te maken met uitgaven van Rodi Media en Kennemerland Pers. Met Kennemerland Pers geven wij titels uit van Castricum tot en met Mijdrecht, Uithoorn en Aalsmeer. Bij al die titels in voornoemde gebieden gaan Rodi Media en Kennemerland Pers commerciële en redactionele krachten bundelen en daardoor elkaar absoluut versterken.”

De kranten van Kennemerland Pers zijn recentelijk overgegaan van het kleinere Berliner magazineformaat naar de handzame tabloid. Verder zijn er wat subtiele esthetische aanpassingen doorgevoerd. Veel lokaal nieuws, vaste rubrieken, aantrekkelijke specials en het gemeentenieuws blijven de basis vormen van de bestaande formule. (foto: Vincent de Vries/RM)