Twee opleidingsorkesten in concert

Foto boven:
Het Tata Steel Opleidingsorkest. (Foto: Pic A Frame Photography)

Velsen – Er zijn niet veel opleidingsorkesten binnen de gemeente Velsen, maar twee ervan verzorgen op zondag 23 juni samen het vierde VG-concert (Velser Gemeenschap) van dit jaar. Het zijn het Tata Steel Opleidingsorkest en het Opleidingsorkest Soli. Beide orkesten hebben tot doel om leerling-muzikanten, van jong tot oud, te leren samenspelen en om orkestervaring op te doen.

Vanuit het Tata Steel Opleidingsorkest vindt doorstroming plaats naar het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest en voor het Opleidingsorkest Soli naar één van de eindorkesten van muziekvereniging Soli zoals het Klein Orkest, het harmonieorkest of Oud Goud. Het Tata Steel Opleidingsorkest staat sinds 2012 onder leiding van Thomas Geerts en treedt regelmatig op, met jaarlijkse optredens als het ‘Pannenkoekenconcert’ en het ‘Halloweenconcert’.

Het opleidingsorkest van Soli. (Foto: Soli)

Het Opleidingsorkest Soli staat sinds 2023 onder leiding van Rodney Calis, speelt jaarlijks met het harmonieorkest tijdens het traditionele kerstconcert en neemt deel aan het Voorjaarsconcert en aan het Familieconcert voor de opleidingsgroepen. Beide orkesten brengen op het VG-concert een eigen programma en spelen samen een Disney-nummer.

Het concert begint om 12.00 uur (inloop vanaf 11.30 uur) in de Naaldkerk aan de Frans Netscherlaan 12 in Santpoort-Noord. De toegang is gratis, maar een kleine bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.