Twaalfde editie avondvierdaagse boft met het weer

Velsen – Negen scholen deden afgelopen week mee aan de avondvierdaagse, die Dorpsvereniging Velserbroek organiseerde van 27 tot en met 30 juni. Er konden twee afstanden gelopen worden, namelijk vijf of tien kilometer per avond.

Door Arita Immerzeel

Zowel de start als de finish vond plaats op het Vestingplein in Velserbroek. Samen met meer dan duizend kinderen liepen soms zowel de vader als de moeder én de huishond mee. Soms ook de een óf de ander. Ook opa’s en oma’s werden ingeschakeld. In optocht werd onder gezang en geklets flink doorgewandeld. Het weer was, op wat motregen na, super. De bijdrage van vele vrijwilligers, die belangeloos hun diensten als EHBO’er of verkeersregelaar aanboden, maakten dat deze vier dagen in het gareel liepen, zoals het bedoeld was: gezond, gezellig en groots.

Limonadestop

De route door Velserbroek en Santpoort deed de duizenden deelnemers genieten van onze mooie woonomgeving met veel groens. Bij de Bosbeekschool was op avond twee limonade om de dorst te lessen. Burgemeester Frank Dales liep ook mee op avond drie. Er was muziek, er was aanmoediging door familie en buren, er was mooi weer en op avond vier waren er medailles. En bloemen. Volgens fotograaf Dieuwertje Kuiper was iedereen blij: ,,Het was geweldig! Ik ben zo trots op alle kinderen en alle vrijwilligers, die dit mogelijk maakten. Echt top! En de bloemen die over waren, hebben we naar de Hofstede gebracht.’’ (Foto’s: Dieuwertje Kuiper)