Tuin vol Geheimen in het Pieter Vermeulen Museum

Op vrijdag 22 september gaan de deuren van het Pieter Vermeulen Museum weer open voor de nieuwe tentoonstelling Tuin vol Geheimen.

De tentoonstelling is gemaakt voor kinderen vanaf 3 jaar en leuk en leerzaam voor gezinnen. Je maakt kennis met alle dieren die in tuinen leven zoals slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden en duizendpoten maar ook egels en vogels.

De tentoonstelling Tuin vol geheimen sluit heel mooi aan bij Operatie Steenbreek die vanaf september in Velsen van start gaat. De gemeente wil in samenwerking met het Pieter Vermeulen Museum inwoners van Velsen aanmoedigen om hun tuin in te richten met veel planten, struiken en bomen en minder tegels. Dit is zowel in het kader van klimaatadaptatie als in het kader van het bijenconvenant een zeer gewenst motto.

In de tentoonstelling Tuin vol Geheimen kom je erachter dat hoe meer variatie er in de tuin te vinden is hoe aantrekkelijker hij wordt voor allerlei dieren. En die dieren hebben ook nog eens een hele belangrijke functie. Een groenere tuin draagt bij aan een betere leefwereld en beter milieu.

In tuinen waar bijna geen planten en bomen te vinden zijn komen weinig dieren. Zijn er veel van deze tuintjes bij elkaar dan is dit voor bijvoorbeeld bijen geen fijn leefgebied. Als er een grote regenbui voorbij komt zal in deze tuinen, waar geen dieren de grond lekker hebben doorwoeld ook eerder een flinke plas blijven liggen.

In deze tuin vol geheimen ontdekken bezoekertjes op speelse wijze de geheimen van de dieren die je in je eigen tuin tegen kunt komen.