Treinbrandstichter uit IJmuiden op heterdaad betrapt

De politie heeft zondag op station Amsterdam Centraal een 22-jarige man uit IJmuiden aangehouden die wordt verdacht van brandstichting in een trein. Mogelijk is de man ook betrokken bij andere treinbranden.

De brand brak rond 10.40 uur uit in de trein van Amsterdam Sloterdijk naar Amsterdam Centraal en kon snel worden geblust door NS-personeel. De schade is daardoor beperkt gebleven.

De Dienst Infra van de Landelijke Eenheid onderzoekt sinds enige weken een aantal treinbranden die de afgelopen periode op diverse stations plaatsvonden. In het kader van dit onderzoek werd de man uit IJmuiden al enige tijd door de politie geobserveerd. De verdachte werd zondag op heterdaad betrapt toen hij brand had gesticht in de Sprinter van Amsterdam Sloterdijk naar Amsterdam Centraal.

De politie wil graag in contact komen met getuigen of met mensen die anderszins informatie hebben over treinbranden van de afgelopen tijd. De treinbranden braken meestal uit kort nadat deze in de stations waren gearriveerd. Het betreft hier treinbranden op 14 december op station Amsterdam Sloterdijk, 12 januari en 16 februari op station Zandvoort en 24 februari in Den Haag Holland Spoor en op 9 maart op station Haarlem.

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. (foto: Politie.nl)