Topevenementen naar SnowPlanet

SnowPlanet is dit najaar het bruisend middelpunt van vijf topevenementen. Tussen 11 oktober en 8 november vinden in Velsen-Zuid achtereenvolgens het SnowPlanet Open, de IJmondse fietstocht, Strong Viking, De kracht van de IJmond en 2Generations plaats. Hierbij worden vele duizenden deelnemers en bezoekers verwacht.

Skiërs en snowboarders kennen SnowPlanet natuurlijk van de indoor piste, maar het is veel meer dan sneeuw alleen. De horecalocatie langs het Noordzeekanaal biedt ruimte aan evenementen tot 2.000 personen. Het seizoen gaat op zaterdag 11 en zondag 12 oktober van start met de SnowPlanet Open, een internationaal dartstoernooi waarbij ruin 3.000 euro aan prijzengeld wordt verdeeld. Inschrijven kan via www.snowplanetopen.nl.

Zondag 19 oktober maken de deelnemers aan de IJmondse bourgondische & culturele fietstocht een tussenstop in zeven horecalocaties, waaronder SnowPlanet. De route is 27 kilometer lang en voert langs de mooiste plekjes in de regio. Onderweg kunnen lekkere bokbiertjes worden geproefd. Deelnamebewijzen zijn voor 8,50 euro te koop bij de receptie.

Het grootste evenement dat naar Velsen-Zuid komt is de Strong Viking Brother Edition. SnowPlanet is start- en finishlocatie van de spectaculaire obstacle run, waaraan naar verwachting tussen de 3.000 en 4.000 mensen meedoen. Strong Viking werd vorig jaar verkozen tot beste obstacle run van Nederland. De deelnemers hebben de keuze uit drie afstanden: 7, 13 en 19 kilometer. Inschrijven kan via www.strongviking.com.

Donderdag 30 oktober is SnowPlanet de uitvalsbasis voor het businessevent De kracht van de IJmond. Ruim 200 ondernemers verzamelen in Velsen-Zuid en stappen vervolgens in een bus waarmee een aantal bedrijven in de regio worden bezocht. Aan het einde van de middag komen de deelnemers terug in SnowPlanet voor een netwerkborrel. Inschrijven kan via www.deijmondiaan.nl/krachtvandeijmond.

Klapstuk van dit najaar is de komst van 2Generations (foto). Het populairste feest in de regio keert na vijf jaar terug in SnowPlanet. Verdeeld over drie zalen krijgen de bezoekers optredens voorgeschoteld van onder meer 2 Brothers on the 4th Floor en de 2Generations Showband. Het feestcafé Rudy’s kent een verrassende invulling en ook de mystery guest zal deze editie niet ontbreken. Tickets kosten 20 euro en zijn onder andere verkrijgbaar via www.2Generations.nl.

Actuele informatie over de evenementen in SnowPlanet is te vinden op www.snowplanet.nl en www.facebook.com/snowplanetspaarnwoude.