Toeristisch informatiepunt op Pontplein geopend

Velsen-Zuid – Afgelopen vrijdag openden Rick Koelemij, eigenaar van de horecazaak Pontplein, en Jeroen Verwoort, wethouder Economische Zaken en Toerisme, het eerste toeristisch informatiepunt in nieuwe vorm. Onder het toeziend oog van ‘Kaatje Kabeljauw’ onthulden ze het ‘rauwe’ folderrek. Dat heeft inmiddels een mooi plekje gekregen in de horecazaak.

Rick Koelemij reageerde direct positief op de vraag van de gemeente of er ruimte in de zaak beschikbaar gesteld kon worden voor toeristische informatievoorziening. Dit past goed bij de ambities en plannen van de nieuwe eigenaar. Koelemij: ,,Pontplein is het ideale startpunt voor iedereen die de gemeente Velsen komt bezoeken.’’ Hij wijst op het feit dat de kustplaats veel te bieden heeft en dat de visserij er de basis vormt voor de geschiedenis en toekomst. ,,Al onze locaties zijn uniek in wat zij doen met als middelpunt; vis uit IJmuiden. Wij vinden het dan ook belangrijk om dit erfgoed aan bezoek van buitenaf te laten proeven en zien.”

Informatiepunten op vier locaties in IJmuiden

De gemeente realiseert op verschillende locaties informatiepunten. Naast het Pontplein zijn dat de Kop van de Haven, het Apollo Hotel en strandpaviljoen Beach Inn. Bij een informatiepunt is informatie te vinden over de activiteiten in de gemeente Velsen. Citymarketing zorgt voor de toeristische folders in de folderrekken. Bij elk informatiepunt hangt ook een toeristische plattegrond. Voor bezoekers en inwoners is daardoor op verschillende locaties de mogelijkheid om goed zien wat er te doen is. Wethouder Jeroen Verwoort: ,,Ik was blij verrast door het enthousiasme van onze partners om in hun horecazaken een informatiepunt in te richten. Ze dragen Velsen, IJmuiden een warm hart toe, zoveel is wel duidelijk.”

De toeristische informatie is ook via de website www.ijmuidenaanzee.nl te vinden. (Foto: aangeleverd)