Tissoudali maakt overstap naar Le Havre

Telstar en het Franse Le Havre AC hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Tarik Tissoudali. De Amsterdammers is deze week vertrokken naar de club die uitkomt in Ligue 2.

,,Het is een dubbel gevoel’’, aldus algemeen directeur Pieter de Waard. ,,We zijn enorm blij voor Tarik dat hij zich hier heeft kunnen ontwikkelen en een mooie transfer heeft kunnen verdienen, maar anderzijds gaan wij hem als speler en als persoon enorm missen. Eens te meer blijkt dat de Jupiler League een grote rol in het betaald voetbal speelt. De interesse in Tarik was erg groot, dat zegt genoeg.”

Ook Michel Vonk gunt Tarik zijn transfer. ,,Vanaf het begin heeft Tarik laten zien over veel potentie te beschikken. Hard werken en een doel voor ogen houden heeft hem een fantastisch tweede seizoen opgeleverd. Ik ben ervan overtuigd dat Tarik het ook op een hoger niveau waar gaat maken”.

Tarik Tissoudali kwam twee seizoenen uit voor Telstar. In het seizoen 2014/2015 maakte de frivole aanvaller zijn debuut namens de Witte Leeuwen. Direct maakte de aanvaller indruk op de mensen In de afgelopen seizoenen liet Tissoudali zien over uitzonderlijke talenten te beschikken.

Vanaf het begin was hij veel betrokken bij de doelpunten van de Witte Leeuwen met zowel assists als doelpunten. Zijn 19 doelpunten en 9 assists van afgelopen seizoen werd ook op internationaal niveau op waarde geschat. Direct na het seizoen maakte Tissoudali zijn succesvolle debuut in het Olympisch elftal van Marokko.

Op één doelpunt na zou Le Havre AC in seizoen 2016-2017 in Ligue 1 gaan acteren. Er is ze alles aan gelegen om dit seizoen de promotie vanuit Ligue 2 wel te realiseren. Tarik mag daar een bijdrage aan proberen te leveren. Aansluitend treedt hij wellicht in de voetsporen treden van oud-spelers zoals Riyad Mahrez, held van Leicester, of Paul Pogba, de stralende ster van Les Bleus en Juve. (foto: ProShots)