The Lodge: genieten voor jong én oud

Culinair genieten aan de rand van een skipiste met echte sneeuw. Daar hoef je geen uren voor in de auto te zitten: een ritje naar SnowPlanet in Velsen-Zuid is voldoende. Restaurant The Lodge biedt lekker, betaalbaar eten voor het hele gezin. Wie er echt iets bijzonders van wil maken, combineert het bezoek aan The Lodge met een uurtje skiën of snowboarden.

SnowPlanet beschikt over twee restaurants die het hele jaar open zijn. De Food & Fun Square is het kloppend hart van SnowPlanet. Hier kunnen bezoekers terecht voor een drankje en hapje. De gezellige zitjes, met enkele op een verhoging, dragen bij aan de ongedwongen sfeer met een ‘cool’ uitzicht op de piste. De Grill & Fondue Square is onderdeel van de Food & Fun Square. Hier kunnen gasten onder meer grillplatten met diverse soorten vlees en groenten.

The Lodge is het à la carte-restaurant van SnowPlanet. Houten wanden, kroonluchters, grote lijsten, warme kleuren en een knisperende open haard geven The Lodge de uitstraling van een Zwitsers chalet. Hier bereiden de koks de lekkerste gerechten met een culinair randje, maar ook maaltijden om stevige trek te stillen. In de zomermaanden is het grote terras aan de voorzijde van SnowPlanet geopend om in de zon op te kunnen warmen.

Wij besluiten ons diner in The Lodge te combineren met een uurtje wintersporten. Althans, de kids (7 en 8) gaan de piste op. Wij nemen plaats achter één van de grote ramen met uitzicht op de sneeuw. Terwijl de kids als volleerde skiërs naar beneden zoeven, genieten wij van een glas uitstekende Sauvignon Blanc. Ondertussen bladeren we alvast door de menukaart van The Lodge, waar we straks plaats zullen nemen voor het diner. We hebben de keuze uit in totaal vijftien gerechten, waarvan we zelf een driegangendiner kunnen samenstellen voor 19,50 euro.

Na een uurtje komen de mannen moe maar voldaan terug van de piste. Met rode konen van opwinding melden ze zich op hun sokken aan onze tafel. In The Lodge, waar de open haard brandt, strijken steeds meer mensen neer die zichzelf op een speciaalbiertje of een van de open wijnen trakteren. SnowPlanet richt zich nadrukkelijk op kinderen, dus ook voor hun staat er voldoende lekkers op de kaart. Willen jullie chocomel in een wijnglas? Geen probleem, hier kan het allemaal. De sfeer is ongedwongen en kindvriendelijk.

We beginnen ons diner met zalmtomaatjes (gerookte zalm gevuld met zalmmousse en geglaceerd met rode paprikacoulis) en gebakken geitenkaas met gegrilde groene asperges omwikkeld met Pata Negra en basilicum-vinaigrette, twee voorgerechten die prima in de smaak vallen. De jongste tafelgenoten kiezen voor poffertjes en kipnuggets. Als hoofdgerecht nemen wij het lamsgeschenk (gebraden lamsbout en gegrilde lamsrack met zachte knoflook-rozemarijn saus) en de Tiroler brochette. Vooral de spies met gemarineerde varkenshaas, braadworst, gerookte spek en verschillende groentes bevalt uitstekend en stilt de stevige trek. De kinderen genieten van spies met zeewolf en garnalen. Het nagerecht bestaat uit een combinatie van zoetigheid en kazen waar de hele tafel van geniet.

Als we na drie uur teruglopen naar de auto, vragen de kinderen wanneer we weer heen gaan. Ze hebben genoten. Dat geldt ook voor ons. Van het wijntje met uitzicht op de piste tot het diner in The Lodge, bij ons scoort het een dikke voldoende!

Restaurant The Lodge is geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur. Reserveren kan via 0255-545848. Zie ook www.snowplanet.nl.