Thalia Theater decor van nieuwe speelfilm De Dirigent

In het Thalia Theater vinden deze week opnames plaats voor de nieuwe Nederlandse speelfilm De Dirigent, dat zich afspeelt in de jaren ’20 van de vorige eeuw.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Zij was honderd jaar geleden de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde. Tot op heden lukt het vrouwen nog steeds niet om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen.

De Dirigent wordt geregisseerd door Maria Peters, bekend van onder andere Sonny Boy, Kruimeltje en Pietje Bell. De internationale cast bestaat uit hoofdrolspeelster Christanne de Bruijn, Annet Malherbe, Raymond Thiry, Gijs Scholten van Aschat, Benjamin Wainwright (A Quiet Passion), Richard Sammel (Inglourious Bastards) en Tim Ahern (Mirrors).

De opnames begonnen in september. Er werd de afgelopen maanden gefilmd in Antwerpen, Mechelen, Brussel, Sofia, Breda, Amsterdam en deze week dus in IJmuiden.

De film, die zich hoofdzakelijk in New York afspeelt en acht jaar van het leven van Antonia Brico beslaat, draait vanaf najaar 2018 in de bioscoop. (foto: Thalia Theater)