Telstar verliest in uitverkocht huis van FC Twente

In een uitverkocht Rabobank IJmond Stadion heeft Telstar vrijdagavond de vierde nederlaag van het seizoen geleden: 1-3.

Tegen titelkandidaat FC Twente begonnen de Witte Leeuwen stormachtig en had het na tien minuten al 3-0 kunnen staan. Het lukte alleen Shaquill Sno om te scoren. Facundo Lescano schoot niet veel later tegen de lat. De gelijkmaker van Twente-spits Boere was een gelukkige. De voorzet op hem werd op het laatste moment getoucheerd, waardoor de bal perfect op zijn hoofd viel.

Na die mokerslag bleef Telstar doorgaan met goed voetballen en kansen creëren. Maar zoals zo vaak dit seizoen ontbrak het aan stootkracht. Uit het niets leek FC Twente twee keer op voorsprong te komen. Holscher en Boere leken buitenspel te staan, maar het arbitrale trio liet twee keer doorspelen. De wederom uitblinkende Jeroen Houwen redde twee keer fraai. Met name de ranseling op het schot van dichtbij van Boere was een ultieme reflex.

In de tweede helft kon Telstar niet zo sterk starten als in het eerste bedrijf. Alleen uit spelhervattingen werd het sporadisch gevaarlijk. Een punt leek het maximaal haalbare en bovendien prima resultaat voor de Witte Leeuwen.

In het laatste kwartier gingen de Tukkers er toch nog met de overwinning vandoor. De ingevallen Jari Oosterwijk kon, met het nodige geluk, van dichtbij binnenschuiven in de 77ste minuut. Het slotoffensief van de thuisploeg leverde weinig echt hachelijks meer op.

In de eerste minuut van de blessuretijd, zorgde de van Rosenborg overgekomen Noor Rafik Zekhnini voor de eindstand: 1-3. FC Twente stijgt hierdoor naar de vijfde plek, Telstar zakt naar de veertiende plaats op de ranglijst. (Douwe de Vries, foto: 1963-pictures.nl)