Telstar sneuvelt in spektakelstuk op De Vijverberg

Het is Telstar niet gelukt door te stoten naar de finale van de Jupiler League play-offs. In een geweldige return leek lange tijd een verlenging de beslissing te moeten brengen. Tot ieders verbazing zeilde een voorzet van Van Mieghem in de tachtigste minuut achter Rody de Boer. Met dat curieuze moment beslechtten de Superboeren het tweeluik in hun voordeel. Telstar neemt de complimenten in ontvangst, maar staat wel met lege handen.

In een opnieuw volgepakt stadion, maar met dit keer geen extra tribune, zette de thuisploeg vanaf de eerste minuut de toon. Het was veel doortastender en vooral feller in de duels dan Telstar. De vroege goal van verdediger Lars Nieuwpoort was hetgeen trainer Mike Snoei absoluut niet in zijn scenario had staan. De Witte Leeuwen leken de wedstrijd even onder controle te hebben en de grip terug te krijgen, maar een sublieme kopbal van de volledig vrijstaande El Yebli zorgde voor 2-0. In het vervolg van de eerste helft moest Telstar de schade beperkt zien te houden.

Dat lukte en in de tweede helft richtte de equipe van Snoei zich weer op. Wie anders Hamdaoui zorgde voor de toen verdiende aansluitingstreffer: een opnieuw snel zeilende vrije trap verdween, net zoals vorige week, achter Bednarek. Even leek De Graafschap zo van slag dat Telstar tot 2-2 kon komen. Maar de beste man van het veld, Fabian Serrarens, dacht daar anders over. Een scherpe voorzet van Van Mieghem werd door alles en iedereen gemist, behalve door de spits van de Superboeren zelf.

Opnieuw gloorde hoop toen Novakovich een penalty benutte. Een verlening leek er aan te komen, maar opnieuw gebeurde er voor de zoveelste keer deze middag iets onwaarschijnlijks. Een voorzet met een scherpe curve en draai bereikte Van den Hurk net niet: maar verdween wel langs De Boer in de goal. Een nieuwe veerkrachtsdaad, en daarmee de beslissende goal in dit tweeluik, zat er simpelweg niet in voor Telstar. Mike Snoei en zijn mannen sluiten het seizoen 2017-2018 met opgeheven hoofd af. Maar het sprookje en wonder hadden toch nóg groter kunnen zijn. (Douwe de Vries, foto: 1963-pictures.nl)