Telstar OldStars winnen eerste clubprijs in meer dan veertig jaar

De Telstar OldStars hebben in Rotterdam de eerste editie van het Walking Football Wereldhaven Toernooi gewonnen.

Dertig teams, waaronder twee uit Duitsland, speelden mee in dit door SV Charlois voortreffelijk georganiseerde toernooi.

Na twee gelijke spelen (3-3 tegen Feijenoord en en 0-0 tegen de Harlingen OldStars) bereikten de Witte Leeuwen met drie achtereenvolgende 4-1-overwinningen tegen Katwijk, Enkhuizen en KMD de finale waarin het Schiedamse PPSC met 3-0 aan de zegekar werd gebonden. Telstar’s belofte Piet van Rijsbergen (83 jaar) nam de Wereldhaven Bokaal in ontvangst.

Met deze overwinning brengen de OldStars de Telstar-organisatie mogelijk in flinke problemen. Sinds de degradatie uit de Eredivisie in maart 1978 heeft Telstar namelijk nooit meer een prijs gewonnen. Waarschijnlijk was dit de reden waarom er bij de nieuwbouw van het Rabobank IJmond Stadion in 2009 door het Telstarbestuur van werd afgezien te investeren in een prijzenkast.

In afwachting van het enige passende dat Telstar nu kan doen gaat de vrijdag gewonnen prijs voorlopig beurtelings met alle spelers een weekje mee naar huis.

Zodra de nieuwe prijzenkast in het stadion is geplaatst komt daarin de Wereldhaven Bokaal 2018 te staan. Ook eventuele in de toekomst door de Telstar 1963 selectie te winnen prijzen zullen daarin een plaatsje krijgen! (foto: aangeleverd)