Telstar komt niet verder dan gelijkspel tegen Eindhoven

Velsen – Telstar heeft de 1-0 voorsprong die op het scorebord stond in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven afgelopen vrijdag niet kunnen vasthouden. In de 23e minuut schoot Plet de Velsenaren op voorsprong. De rest van de wedstrijd was er voor Telstar niets aan de hand. Tot de derde minuut van de extra speeltijd. Biemans kopte FC Eindhoven naast Telstar: 1-1. Waar de drie punten hard nodig zijn, hield Telstar één punt over aan dit duel. Zuur, heel zuur.

Door Marja Korbee

In de 6e minuut mag FC Eindhoven een hoekschop nemen. Telstar werkt de bal niet goed weg. Bogaers pikt het ronde speeltuig op. Hij schiet van ver maar de bal belandt net naast de paal. Eén minuut later is Plet sterk aan de bal. Zijn schot gaat ver naast. In de 14e minuut waagt De Keersmaecker een schotpoging. Zijn inzet wordt door Schendelaar met de vuisten gekeerd. Drie minuten later zijn de Eindhovenaren dicht bij de 0-1. Donkor leidt de counter in. Hij speelt de bal naar Botermans. Zijn schot wordt door een Telstarverdediger over de achterlijn gewerkt. Uit de hoekschop van De Keersmaecker schiet Van der Sande de bal tegen de paal aan. In de 23e minuut bereikt een diepe bal Fernandes. Hij speelt het leer naar Plet. Met een aantal schijnbewegingen zet hij Vermeulen op het verkeerde been. Zijn schot in de korte is te machtig voor Swinkels: 1-0. Twee minuten later is de thuisclub weer gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Het schot van Cagro wordt door een Eindhovenaar gekraakt. De bal rolt voor de voeten van Pattynama. Hij speelt de bal door naar Dijkstra. Zijn inzet wordt door Swinkels gepakt.  In de 29e minuut waagt Najah van wel heel ver een doelpoging. Zij schot vliegt net naast. Vlak voor rust krijgt Cagro een geweldige kans. Hij is door Dijkstra vrij voor het Eindhovense doel gezet. De middenvelder schiet de bal tegen een tegenstander aan.

Na de rust wordt het spel er niet beter op. Telstar krijgt de beste kansen. Zo ook in de 58e minuut. Bronkhorst wordt diep gestuurd. Vermeulen is een sta in de weg voor hem. In de 75e minuut gaat Bronkhorst weer diep. Hij haalt de achterlijn, kapt een tegenstander uit en legt de bal prima terug op Fernandes. Zijn inzet wordt door Vermeulen gekeerd. Acht minuten verder probeert João van ver Schendelaar te verrassen. De bal spat uiteen op zijn vuisten. Zestig tellen later zet Botermans de bal voor. Schendelaar reageert alert. De goalie is eerder bij de bal dan Van der Sande. In de drie minuten extra speeltijd krijgt Telstar de deksel op zijn neus. Bourdouxhe zet de bal voor. Invaller Biemans springt het hoogste. Schendelaar tast mis op zijn kopbal: 1-1. Niet veel later fluit de heer Vos voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 4. Farouq Limouri, 5. Redouan El Yaakoubi, 7. Rashaan Fernandes,9. Glynor Plet (84e min. 12. Robin Eindhoven), 13. Vincent Regeling, 21. Anass Najah (79e min. 16. Niels van Wetten), 23. Cas Dijkstra (60e min. 30. Ozan Kökcü), 25. Shayne Pattynama (84e min. 11. Anthony Berenstein) en 28. Welat Cagro.

Zuur, heel zuur dat Telstar in de derde minuut van de extra speeltijd FC Eindhoven toch nog langszij liet komen. Foto: www.1963-pictures.nl