Telstar introduceert Voetbal Herinneringen

Velsen – In het Telstar 711 Stadion is een geslaagde introductie gehouden van Voetbal Herinneringen Telstar. Deze bijeenkomst voor zorginstellingen, vrijwilligers en belangstellenden werd geopend door Hans Romeijn, die naast voorzitter van Alzheimer Midden Kennemerland ook voorzitter van Telstar Thuis in de Wijk is.

Deze stichting draagt de maatschappelijke functie van Telstar in de samenleving uit. Zo wordt Voetbal Herinneringen een nieuwe activiteit van de stichting die georganiseerd wordt voor ouderen met lichte dementie en eenzame ouderen met een passie voor voetbal. Hans Singerling en Hans van Dorp zijn de voortrekkers van de vrijwilligers, die de (voorlopig maandelijkse) ochtenden organiseren. Arjen Pijfers van Alzheimer Nederland vertelde hoe hij dit initiatief onder de naam Football Memories in 2018 vanuit Schotland naar Nederland (Willem II) heeft gehaald. Inmiddels zijn er al twintig betaald voetbalorganisaties die dit omarmd hebben.

Nostalgie

De opzet van een ochtend Voetbal Herinneringen komt overeen met het spelen van een voetbalwedstrijd. De ouderen komen naar het stadion, waar zij aan de hand van oude spelersfoto’s en nostalgische voetbalmaterialen drie kwartier over hun club praten. Dan volgt een kwartier pauze met een anekdote van een oud speler of oude voetbalmuziek, gevolgd door de tweede helft van gesprekjes.

,,Soms vergeet ik wat. Maar niet als het over voetbal gaat.’’ – ex-profvoetballer Jimmy Calderwood

Telstar prijst zich gelukkig dat oud-spelers Fred Bischot en Frans van Essen en oud-trainer Toon Beijer zich ook als vrijwilliger hebben aangemeld. De reacties van de vertegenwoordigers van zorginstellingen en van de vrijwilligers op deze presentatie waren enthousiast. Naast de ouderen die via de zorginstellingen aangemeld worden hopen zij ook in contact te komen met eenzame ouderen die nog thuis wonen en hun mantelzorgers. Zij worden nadrukkelijk uitgenodigd om contact op te nemen met hansvandorp@live.nl. Dan krijgt u verdere informatie en kan worden besproken of Voetbal Herinneringen Telstar ook voor u het maandelijkse uitje naar het Telstar Stadion wordt.

De aftrap van Voetbal Herinneringen Telstar zal in de tweede helft van september zijn in het kader van Wereld Alzheimer Dag. U wordt via de media op de hoogte gebracht van de precieze datum en het tijdstip. (Foto: Telstar)