Telstar in subtop na tweede overwinning op rij

Door de tweede overwinning op rij heeft Telstar zich aangesloten bij de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Aan de Krommedijk zorgden de eerste officiële competitiegoals van Ryan Seager (overgekomen van Southampton) uiteindelijk voor de 1-4 uitzege op FC Dordrecht.

Door de ruime winst stijgt Telstar naar de negende plaats op de ranglijst. Het FC Dordrecht van Gérard Nooijer heeft na vier wedstrijden nog altijd maar één punt. Daarmee staat het op de achttiende plek. Telstar lijkt weer het hechte en effectieve collectief van vorig seizoen te gaan worden.

Trainer Mike Snoei besloot opnieuw de nodige wijzigingen door te voeren. Ten opzichte van de eerste drie wedstrijden (tegen RKC, MVV en Jong Utrecht) speelde Toine van Huizen op het middenveld.

Kyle Scott had net als vorige week een plek in de basiself. Hij moest als schaduwspits zijn landgenoot Ryan Seager van toevoer voorzien. In de eerste helft lukte dat niet door de as, maar via de zijkanten.

De sterk spelende back Rodney Cabral gaf een aantal perfecte voorzetten op het duo Seager-Lescano, maar Telstar kwam uiteindelijk op voorsprong door een eigen doelpunt van Antonio Stankov. Ex-Telstarspeler Marko Maletic maakte gelijk met een lage, harde vrije trap.

In de tweede helft waren het Seager (twee keer) en Facundo Lescano die voor de dodelijk effectieve eindstand zorgden: 1-4. (Douwe de Vries, foto: 1963-pictures.nl)