Telstar grijpt naast Meer dan Voetbal Award

Het is Telstar niet gelukt om de meest maatschappelijke club van Nederland te worden. ,,Het ging bij de jury tussen jullie en Excelsior”, gaf directeur Edu Jansing van Meer dan Voetbal desgevraagd toe. ,,Telstar is een zeer goede tweede geworden.”

De jury was onder de indruk van wat de club en de stichting Telstar Thuis in de Wijk in korte tijd en met weinig middelen en menskracht hebben gerealiseerd. Jansing: ,,Daarbij verdient de aansluiting die jullie zoeken met regionale thema’s, zoals met name de promotie van het techniekonderwijs, veel lof.”

SBV Excelsior is echter net even verder, weet Edu. ,,De projecten bestaan daar al langer. De Kralingers vormen net als de Witte Leeuwen een kleine club met een grote dadendrang. Excelsior zet zich dagelijks in voor verschillende doelgroepen in de eigen wijk. Iedereen bij de Rotterdamse club, van koffiejuffrouw tot de aanvoerder van het eerste elftal, is betrokken bij de maatschappelijke initiatieven.’’

Hoewel teleurgesteld, is Telstar niet echt aangeslagen. ,,We feliciteren Excelsior van harte. Gelukkig kunnen we goed tegen ons verlies, dat hebben we wel geleerd.  We zitten niet bij de pakken neer en gaan gestaag verder. Zo hebben we alweer subsidies binnengesleept voor Playing for Success en School’s cool. Zowel de gemeente Velsen als Kinderpostzegels Nederland en op landelijk niveau de Rabobank Foundation willen in deze waardevolle educatieve programma’s investeren.” (foto: Ron Pichel)