‘Telstar gaat marktconforme huur betalen’

Als de gemeente huurbaas wordt van Telstar, dan gaat de voetbalclub een marktconforme huur betalen. Dat zegt de Raad van Commissarissen van Telstar in reactie op bericht in de media.

De gemeente Velsen staat op het punt om de Westtribune over te nemen van de curator van Memid Investments, de failliete verhuurder van de nieuwe tribune. Hierover is veel discussie ontstaan, maar voorstanders spreken van ‘een koopje’ en ‘een solide businesscase’. De gemeenteraad praat vanavond (donderdag) en op 11 mei over het dossier Westtribune.

,,Mocht Telstar omvallen, dan heeft gemeente automatisch het gehele complex in eigendom”, aldus Telstar-commissaris Ron Davio. ,,De rest van Schoonenberg, dus alles behalve de Westtribune, huren wij nu al van de gemeente. Een andere eigenaar van de Westtribune maakt het alleen maar complexer.”

Van staatssteun, waar sommige partijen voor vrezen, is volgens Davio geen sprake. ,,Dat kan alleen als de gemeente tegen een niet-marktconforme prijs gaat verhuren aan Telstar. De huur die wij gaan betalen is gerelateerd aan de koopsom en getoetst door een specialistische makelaar.”

De kritiek op het feit dat veel stichtingen en verenigingen moeten bezuinigen is ook niet terecht, vindt Davio. ,,Telstar krijgt geen steun of subsidie, maar gaat tegen een normaal tarief van de gemeente huren. Dat is niet anders dan dat de andere voetbalverenigingen in Velsen doen.”