Telstar: drie punten tegen Jong FC Utrecht

Op sportcomplex Zoudenbalch speelde Telstar maandagavond niet sprankelend maar nam wel de drie punten mee naar Velsen-Zuid. Jong FC Utrecht werd met een nipte 1-2 nederlaag aan de zegekar gebonden.

Door Marja Korbee

Voorafgaande aan alle duels in de Keuken Kampioen Divisie wordt ter nagedachtenis aan het overlijden van Diego Armando Maradona één minuut stilte in acht genomen. Zo ook in Utrecht.

In de 6e minuut neemt de thuisclub de leiding. Telstar neemt een corner en leidt balverlies. Jong FC Utrecht schakelt snel om. Via Velanas en Lonwijk komt uiteindelijk Hilterman aan de bal. De spits is eerder bij de bal dan keeper Schendelaar en glijdt de 1-0 binnen. Tien minuten later is daar het eerste wapenfeit van Telstar. El Yaakoubi schiet de bal recht in de handen van doelman Nijhuis. In de 21e minuut wordt de gelijkmaker gescoord. De bal uit een vrije trap van Van Doorm wordt door Soto raak gekopt. Zestig tellen later breekt Telstar over de linkerflank uit. Uiteindelijk is het Van Doorm die schiet. De bal vliegt een meter naast. In de 25e minuut zet Pattynama de bal voor. Daniel Adshead schiet in. De bal eindigt in de handschoenen van Nijhuis. Rond het half uur is daar bijna de 2-1 maar Hilterman stuit op Schendelaar. In de 34e minuut plaatst de thuisclub een counter. Mamengi kopt het ronde speeltuig naast. Vijf minuten later neemt Jong FC Utrecht een vrije trap. De bal wordt uit de Velsense zestien gekopt. Boussaid heeft de vrijheid om de hoek uit te zoeken. Ook hij vindt Schendelaar op weg naar de 2-1. Twee minuten verder is ook Lonwijk dicht bij de tweede Utrechtse treffer. Zijn inzet eindigt op de lat. De laatste kans van de eerste helft is voor Telstar. Een goede individuele actie van Van Velzen gaat daaraan vooraf. Uit de draai schiet de aanvaller op het doel. Keeper Nijhuis moet gestrekt en tikt de bal over de lat.

De tweede helft is nauwelijks één minuut onderweg en de thuisclub moet met tien man verder. Mamengi belet invaller Liesdek de doorgang en krijgt voor deze actie een rode kaart. Vijftien minuten later staat Telstar ook met tien man. Ter hoogte van de middenlijn gaat Soto met een gestrekt been het duel in. Deze onbesuisde actie levert hem een rode kaart op. In de 69e minuut countert Jong FC Utrecht naar de andere kant van het speelveld. Het schot van Velanas is een makkelijke prooi voor Schendelaar. In de 86e minuut komt Telstar aan de leiding. Liesdek trekt mee ten aanval. Hij zet de bal prima voor. Plet kopt bij de tweede paal de 1-2 binnen. In de slotfase zetten de jonge Utrechters Telstar een aantal keren te kijk maar de Velsense club houdt stand.

Opstelling Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 4. Benaissa Benamar, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek (46e min. 43. Yaël Liesdek), 8. Sven van Doorm (78e min. 7. Rashaan Fernandes), 10. Daniel Adshead (72e min. 23. Cas Dijkstra), 12. Sebastian Soto, 18. Gyliano van Velzen (78e min. 9. Glynor Plet), 21. Anass Najah en 25. Shayne Pattynama.

Glynor Plet zorgde voor de gelijkmaker. Foto: Bos Media Services