Telstar boekt bevrijdende zege op Top Oss

Telstar heeft vrijdagavond een bevrijdende zege geboekt op linkerrijtjeploeg Top Oss. Na het bekerechec tegen de amateurs van AFC (5-0 verlies, red.) en eerdere teleurstellende competitieresultaten, mocht de ploeg van Mike Snoei eindelijk weer eens juichen. Het enige doelpunt van de avond werd gemaakt door de wederom uitblinkende rechtsback Rodney Cabral: 1-0.

Dat de druk er vol op stond bij de thuisploeg, was te merken aan de vele wijzigingen in zowel de opstelling als het te hanteren systeem. Facundo Lescano, Jordie van der Laan en Ryan Seager begonnen alle drie op de bank. Door het ontbrekende duo Frank Korpershoek-Toine van Huizen moest ook in de verdediging het nodige worden gehusseld.

In de eerste helft kreeg het bij vlagen prima combinerende Telstar goede mogelijkheden. Cabral maakte in buitenspelpositie een goal en aanvallende verrassing Dylan Mertens zag zijn inzet van dichtbij miraculeus gepareerd worden door doelman Nick Olij. Daarnaast leek een kopbal van Donny van Iperen ruimschoots over de lijn te zijn verdwenen, maar daar dacht de arbitrage anders over.

De truc om Cabral regelmatig over de tegenstanders aan rechterkant heen te laten komen, pakte in de 26ste minuut wél goed uit. Een uiteindelijk makkelijk één-tweetje met Kyle Scott zorgde ervoor dat hij alleen op de doelman af kon lopen. Hij maakte daarbij geen fout: 1-0. In het vervolg van de eerste helft had Telstar kans op meer, maar wist het niet te profiteren van de hachelijke mêleesituaties voor het doel van Olij.

De tweede helft was er één om snel te vergeten. Het lukte Telstar bijna niet meer om Rodney Cabral te bereiken en daarmee was de angel uit het aanvalsspel. Onder aanvoering van krachtpatser en opportunist Bryan Smeets kwam Top Oss zowaar nog tot een paar goede mogelijkheden. Jeroen Houwen pareerde degelijk en bekwaam, waardoor Telstar de derde overwinning van het seizoen kon en mocht bijschrijven. (Douwe de Vries, foto: 1963-pictures.nl)