Telstar aan de slag als exploitant van SHIP

Telstar 1963 NV is door de provincie Noord-Holland verkozen tot exploitant van het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

Telstar verzorgt de exploitatie onder de naam ShipAhoy. De activiteiten sluiten goed aan bij de lopende maatschappelijke projecten van de club, zoals Telstar@work. Daarnaast heeft het team van ShipAhoy volop ervaring in het organiseren van bijeenkomsten, inclusief goed verzorgde catering. Voor de exploitatie waren tal van andere organisaties in de race.

In SHIP komen bezoekers alles te weten over de ontwikkelingen in het Noordzeekanaalgebied en de bouw van ’s werelds grootste zeesluis. Bedrijven tonen innovaties en promoten het werken in de maakindustrie en de havens. Het techniekonderwijs krijgt eveneens bijzondere aandacht. SHIP omvat, naast een tentoonstelling, een restaurant, vergaderzalen en een uitkijk-dakterras.

SHIP is tot stand gekomen met financiële bijdragen van de partners van het Bestuursplatform Noordzeekanaalgebied: de gemeenten langs het kanaal, Havenbedrijf Amsterdam, TATA Steel IJmuiden, Zeehaven IJmuiden, Rijkswaterstaat West-Nederland Noord en de provincie Noord-Holland. Tevens zijn verschillende regionale bedrijven sponsor van SHIP.

SHIP gaat op 31 maart open voor publiek. (foto: Telstar)