Techport Technologieweek 4 tot en met 8 oktober

Regio – Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober wordt voor de derde keer de Techport Technologieweek georganiseerd. Een week waarin ruim vierduizend leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en vierhonderd docenten en ouders uit de IJmond, hun eigen techniektalent of die van hun kind kunnen ontdekken.

Landelijk is er een groot tekort aan technici. Vooral in de IJmondregio, waar de maak- en onderhoudsindustrie groot is, merken we dat. Daarom organiseert Techport samen met de partner-bedrijven en scholen de Techport Technologieweek. Dé week waarin leerlingen, ouders en docenten geënthousiasmeerd worden voor technologie. Ze kunnen zelf ervaren en ontdekken waar technologie is, en vooral welke kansen er liggen voor een mooie toekomst in de technologie.

André Kuipers

De start van de Techport Technologieweek is op 4 oktober in het splinternieuwe Kennemer Techlab met niemand minder dan Astronaut André Kuipers. Hij neemt de aanwezigen mee in de wondere wereld van technologie, innovatie en duurzaamheid. De tweeduizend leerlingen van het basisonderwijs gaan zien en ervaren hoe veelzijdig techniek is tijdens de PET IJmond op donderdag en vrijdag (7 en 8 oktober). In Sporthal Beverwijk kunnen de leerlingen van groep 8 bij dertig

verschillende workshops zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren! Ruim zeshonderd leerlingen van groep 7 doen mee aan de online PET IJmond Quiz. Ze strijden om de felbegeerde PET IJmondbokaal tegen andere klassen. In deze interactieve quiz zitten ook tien vragen die medewerkers van technische bedrijven uit de IJmond stellen.

Tech Your Talent on tour

Op woensdag 6 oktober openen vijftien bedrijven uit de regio hun deuren. Ze ontvangen ze ruim zeshonderd leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De leerlingen ervaren bij het bedrijf wat techniek is door middel van een rondleiding en een uitleg en/of workshop van het bedrijf. Ook bezoeken de leerlingen de H20 Esport Campus in Purmerend, een echte gaming, esports en creative tech campus. Zo zijn er de hele week activiteiten waarbij scholieren (en hun ouders) zich kunnen laten informeren worden over techniek in het bedrijfsleven. Kijk op www.techport.nl voor uitgebreide informatie. (Foto: aangeleverd)