Tata Steel neemt deel aan Nacht van de Nacht

Tata Steel dimt op 29 oktober ’s avonds de verlichting op de site in IJmuiden, als onderdeel van de landelijke actie Nacht van de Nacht. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het reduceren van nachtelijke verlichting.

Tata Steel blijft onverminderd werken aan het structureel reduceren van de verlichting op het terrein. Inmiddels is op zo’n 65% van het 750 hectare grote terrein de wegverlichting met tweederde verminderd. En aan de hand van een duurtest met LED-verlichting wordt gekeken of daarmee de lichtuitstoot in de toekomst nog verder kan worden gereduceerd.

,,We boeken concrete vooruitgang waar het gaat om het structureel reduceren van de lichtuitstoot vanaf het terrein van ons staalbedrijf”, aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden. ,,Inmiddels is op het grootste deel van onze 80 kilometer aan wegen tussen 18.00 en 21.00 uur en van 23.00 tot 5.00 uur ’s ochtends tweederde van de lichtmasten uitgeschakeld. Daarbij houden we rekening met de tijden van de ploegenwissels en de veiligheid op onze site.”

Indien nodig kan vanuit een centraal punt met één druk op de knop alle verlichting weer worden ingeschakeld. ,,Stukje bij beetje brengen we weer meer echte duisternis terug in de regio. Dat is belangrijk voor mens, natuur en milieu.”