Missing image

Tata haalt 10000 euro op voor Kinderbrandwonden Centrum

Velsen – Tata Steel Nederland heeft afgelopen week een cheque ter waarde van 10.025,23 eurooverhandigd aan Ariënne Kwaad van de Nederlandse Brandwonden Stichting in Beverwijk. Dit geld is door medewerkers van Tata Steel ingezameld in het kader van Founders’ Day. Jaarlijks staat het bedrijf stil bij de geboortedag van de oprichter Jamsetji Tata. Het bedrijf werd in 1868 opgericht en telt nu wereldwijd bijna 1 miljoen medewerkers.

De medewerkers van de fabrieken van Tata Steel in Velsen-Noord kozen er voor activiteiten te organiseren en daarmee geld in te zamelen voor het Kinderbrandwonden Centrum. Tijdens de festiviteiten werden medewerkers aangemoedigd geld te doneren voor het goede doel. Dit jaar werd het geld ingezameld met onder andere ijsverkoop, een sportles en een plantenmarkt.

Coenraad Spaans, Directeur Operations IJmuiden van Tata Steel, is enthousiast over de resultaten van de inzamelingsactie. ,,We zijn ontzettend trots op onze medewerkers. Het is geweldig om te zien hoeveel we kunnen bereiken als we samenwerken en onszelf inzetten voor een goed doel.”

Het Kinderbrandwonden Centrum is een organisatie die zich inzet voor kinderen die brandwonden hebben opgelopen. Het geld dat is opgehaald tijdens Founders’ Day zal worden gebruikt om onderzoek te doen naar nieuwe behandelingen en om kinderen en hun families te ondersteunen tijdens het herstelproces. Tata Steel Nederland is van plan om ook in de toekomst bij te dragen aan goede doelen en om zich in te zetten voor de gemeenschap. Het bedrijf ziet Founders’ Day als een goed voorbeeld van hoe bedrijven en hun medewerkers samen een bijdragen kunnen leveren om een verschil te maken in de wereld.

Foto-onderschrift: Medewerkers van Tata Steel Nederland overhandigen de cheque voor Founder’ Day aan het Kinderbrandwonden Centrum. Foto: aangeleverd