Tante Eef droomt van fotoboek over Speeltuin Santpoort

Eef Limmen was van 1979 tot 2012 als vrijwilliger en grote drijvende kracht verbonden aan Speeltuin Santpoort. Tante Eef, zoals zij beter bekend staat bij alle Santpoorters, heeft sinds die tijd vele ordners en dozen gevuld met foto’s. Die wil zij nu graag bundelen in een mooie uitgave. De titel van dit boek wordt ‘Het archief van Tante Eef – Speeltuin Santpoort 1946 – 2012’.

Eef Limmen sloeg hiervoor de handen ineen met uitgever en ontwerper Edith van Beek van Koester media uit Driehuis. ,,Ik wilde mijn verzameling naar het Noord-Hollands Archief brengen, maar het is toch echt veel leuker als iedereen nog kan genieten van deze foto’s.” Eef Limmen en Edith van Beek kennen elkaar van het magazine ‘Noord’, dat Koester media in 2014 maakte voor en over Santpoort-Noord. In dit bewaarexemplaar werd een ode gebracht aan Tante Eef in de vorm van een gedicht en een kunstwerk.

Tante Eef gaat vanaf nu op pad om ondernemers te interesseren om zichtbaar te worden in het fotoboek. Alleen met voldoende sponsors kan het boek gemaakt worden en uitkomen. Er zijn verschillende mogelijkheden uitgewerkt om bij te dragen. Daarna zal het boek, met een dikte van circa 130 pagina’s, vol sprankelende foto’s geproduceerd en te koop aangeboden worden.

,,We hopen dat er voldoende bedrijven en ondernemers deel willen nemen”, aldus Edith. ,,Er zijn zoveel mensen die nu al generaties lang plezier hebben beleefd in Speeltuin Santpoort. Dit verdient een mooi boek vol met herinneringen. Het is onmogelijk om alle foto’s te plaatsen, maar we kunnen zeker een fraai beeld van de speeltuin en haar bezoekers door de jaren heen laten zien.”

Heeft u interesse in deelname en wilt u meer weten over de mogelijkheden om Tante Eef haar langgekoesterde wens uit te laten komen? Neem dan contact op met ema.limmen@quicknet.nl of administratie@koestermedia.nl. (foto: Koester Media)