Symposium over bedrijvigheid in Velsen

Op maandag 15 december is er in de Janskerk in Haarlem een symposium over de sociaal-economische geschiedenis van Velsen vanaf het einde van de negentiende eeuw.

De aanleg en voltooiing van het Noordzeekanaal betekende een grote verandering in de geschiedenis van het voorheen landelijke gebied. Velsen werd de kern van de IJmond-regio en cruciaal voor de Nederlandse ijzer- en staalindustrie. IJmuiden ontwikkelde zich tot de derde zeehaven van Nederland en werd belangrijk voor de visserij.

Tijdens het symposium gaan zeven sprekers, waaronder Conny Braam, Joost Jonker en Joost Dankers dieper in op deze materie. Robert te Beest, wethouder van de gemeente Velsen, verzorgt de introductie.

Het symposium wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief en het Noord-Hollands Archief, in samenwerking met de Stichting Bedrijfsgeschiedenis. Het symposium duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur en de kosten voor het bijwonen bedragen 20 euro (inclusief lunch).

Aanmelden kan door een e-mail met vermelding van de naam en het aantal personen te sturen naar symposium@noord-hollandsarchief.nl. Zie ook www.noord-hollandsarchief.nl.