SVIJ komt goed weg

IJmuiden – Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse De Germaan/Eland op het programma, de nummer 4 op de ranglijst. Trainer Nico van den Berghe bereidde de spelers goed voor en wees met name op de fysieke, maar ook individuele kwaliteiten van de tegenstander. SVIJ kwam flitsend uit de startblokken en nadat Mitchell Geeven een uitstekende voorzet van Mevlut Güntürk wist terug te koppen, knalde Alex Barzilay al na drie minuten de 1-0 tegen de touwen. Dat De Germaan een uitstekende tegenstander was, werd al snel duidelijk, maar heel gelukkig had de spits het vizier niet op scherp of stuitte anders op doelman Niels van der Sluis.

Tweede helft

Het spel golfde op en neer en was ook na de rust een aantrekkelijk duel, waarin de thuisploeg het aardig moeilijk had. In de 55ste minuut was er verlichting toen Raoul van de Berghe Geeven wist te vinden, die feilloos de 2-0 binnenschoot. Het werd nog prettiger, want in de 68ste minuut rondde Raymond Mutebi een voorzet van Geeven met het hoofd af en stond er 3-0 op het scorebord. Er waren nog kansen om de score uit te breiden, maar ook waren er mogelijkheden voor De Germaan. Echter mede door een magistrale actie van Rowan van Eik wist Van der Sluis de nul te houden.

SVIJ 2 verloor met 2-3 van ADO ’20, de JO-19 kwam met een 2-0-voorsprong tegen SVA met nog tien minuten te spelen met tien man te staan, helaas profiteerde SVA gretig van de deze minderheid en scoorde vijf keer. De Dames 1 verpletterden in Amsterdam WV-HEDW met 0-15. De zaterdag werd op SVIJ afgesloten met een spectaculair uitstekend georganiseerd Halloweenfeest voor de jeugd.