SVIJ JO16-1 zit niet stil

IJmuiden – De voorbereiding voor het seizoen 2020-2021 voor de begeleiding van SVIJ JO16-1 begon al afgelopen mei. Zij waren voornemens om alle randzaken rondom het team snel op orde te hebben voordat de eerste trainingen weer zouden beginnen. Zo stond de voorbereiding binnen no time op papier. De volgende stap was het zoeken naar sponsors voor trainingspakken, trainingskleding en voetbaltassen. Met al een aantal toezeggingen van diverse bedrijven op zak, gingen ze op pad. Al snel waren ze rond met een 5-tal sponsoren. Met behulp van New Sport Challenge uit Haarlem, Klaver Schilderwerken uit IJmuiden, Libra Energy BV uit Velsen Noord, Business Fashion uit Utrecht en Zebra Uitzendbureau uit IJmuiden werd SVIJ JO16-1 compleet in het nieuw gestoken. 

Deze sponsoring bleek een motiverende werking te hebben op het team. Er werd (en wordt) enorm hard getraind. Dit resulteerde in de groepswinst in het bekertoernooi. Alle 3 de bekerwedstrijden werden gewonnen. Was dit een voorbode voor de competitie? De goede lijn werd inderdaad doorgezet. Zo werd onder meer in de IJmuidense derby Stormvogels JO16-1 met maar liefst 7-3 verslagen. Helaas vanwege de nieuwe corona-maatregelen is de competitie wederom stilgelegd. Met 10 punten uit 4 wedstrijden gaat SVIJ JO16-1 aan de leiding. Het stilleggen van de competitie betekent natuurlijk niet dat ze gaan stil zitten.  Maar liefst drie keer per week wordt er fanatiek doorgetraind. 

Maar naast deze trainingen is ontspanning ook een vereiste. Zaterdag 24 oktober werd er samen met het talentvolle SVIJ JO10-1 getraind. Wat een geweldige en gezellige training is dit geworden. Afgelopen weekend gingen de jongens op pad in IJmuiden. In een opgezet competitief spel werden zij ingedeeld in 4 teams. De teams moesten 15 opdrachten uitvoeren. Per opdracht waren er diverse punten te verdienen. Deze opdrachten moesten binnen 2 uur worden uitgevoerd. Nadat de 15 opdrachten waren uitgevoerd kwamen de 4 teams snel terug naar het SVIJ complex om daar de uitslag te bekijken. Uiteraard ontvingen de winnaars daar een prijs. 

Ondanks deze trainingen en leuke activiteiten hopen we dat de aankomende periode de corona-besmettingen snel zullen afvlakken. Want voetballen op zaterdag blijft toch het mooiste wat er is. “Zaterdag is de mooiste dag van de week”. (Foto: aangeleverd)