SVIJ haalt 8.087 euro op voor WF Visserhuis

Hoe een kleine vereniging groot kan zijn. Samen met sponsoren, leden en andere gulle gevers heeft SVIJ een onmogelijk hoog bedrag opgehaald voor het WF Visserhuis. Met dit bedrag zal het woonzorgcentrum de voortuin vernieuwen, zodat deze weer aan alle eisen voldoet om veilig met elkaar van de zon te genieten op mooie dagen.

Om 16.00 uur op vrijdagmiddag bracht hoofdsponsor Danny Dietvorst de bal aan het rollen van de 24 uur van SVIJ, voor de openingswedstrijd tussen de guppen van SVIJ en Stormvogels, in de voor de gelegenheid opgebouwde Arena. Dit was de opmaat voor nog vele mooie confrontaties gedurende de 24 uur.

Er is kennisgemaakt met Walking-football, er werd gevoetbald door het personeel van het WF Visserhuis en de helden van weleer kwamen in actie om te strijden voor de nieuwe Toon Gruijters Cup. Deze cup is in het leven geroepen om de dit jaar 80 geworden clubicoon ‘ome Toon’ in het zonnetje te zetten.

Terwijl het vrijdagavond nog heel lang gezellig bleef in de kantine, was het de beurt aan de oudere SVIJ-jeugd om de ‘hondenwacht’ in te vullen. Als een baken van licht beschenen de lampen rond het veld de spelers gedurende de  nacht. Na leuke, spannende en vriendschappelijke wedstrijden werden de spelers rond 05.00 uur begroet door fluitende vogels, als teken dat de ochtend was gekomen.

In de ochtend was het de beurt aan de jongere jeugd om de bal rollende te houden. Dit werd met verve gedaan in onderlinge wedstrijden en tegen clubs als VVH Velserbroek, Stormvogels, IJmuiden en Velsen. Door middel van diverse acties, zoals penaltyschieten en sponsorlopen, werd door de teams geld ingezameld, waarbij SVIJ MO13-1 de kroon spande door ruim 750 euro op te halen.

Langzaamaan, terwijl de suikerspinmachine en het ijs van Bonasera gretig aftrek vonden, de haring, kibbeling en hamburgers de magen vulden, maakte het steeds drukker bezochte sportpark zich op voor de apotheose, Oud SVIJ tegen Oud Telstar. De selecties betraden onder begeleiding van de jongste SVIJ jeugd het veld. De toppers van weleer lieten zien nog steeds het spelletje niet verleerd te zijn en klopten de thuisploeg met 0-2.

De 24 uur zat er na deze wedstrijd op, het was klaar. In aanwezigheid van vele bewoners en medewerkers van het WF Visserhuis, werd onder luid applaus en met de nodige emotie, het schitterende eindbedrag bekend gemaakt.

SVIJ is samenspelen en samen delen. Samen is namelijk nóóit alleen! (foto: aangeleverd)