Succesvolle e-scooterestafette opgevolgd door stimuleringsactie

Na inzet van een extra e-scooter én verlenging van de estafette is er nu toch echt een einde gekomen aan de e-scooterestafette van GreenBiz IJmond. De estafette was een groot succes. Daarom is er nu voor bedrijventerreinen in het havengebied van Velsen en Beverwijk een vervolg: de stimuleringsactie ‘E-scooter? Natuurlijk!’

Om de diverse voordelen en het gemak van e-scooters onder de aandacht te brengen bij ondernemers konden ondernemers in de IJmond van afgelopen maanden een week kosteloos de EMCO Novi Eco Limited edition proberen, beschikbaar gesteld door EVC Heemskerk. Meer dan twintig ondernemers hebben gebruik gemaakt van de gratis e-scooter, een ieder positief over het gebruik.

Vooral voor woon-werkverkeer en kleine afstanden werd de e-scooter snel gepakt. E-scooters zijn niet alleen milieuvriendelijk, ze zijn ook goedkoper in brandstof en onderhoud. Om het af- en aanrijden van milieuvriendelijke e-scooters op de bedrijventerreinen in het havengebied van Velsen en Beverwijk te stimuleren organiseert Omgevingsdienst IJmond de kortingsactie E-scooter? Natuurlijk!

Bedrijven die gevestigd zijn in het havengebied komen in aanmerking voor 20% korting op de aanschafprijs van een e-scooter. Daarnaast bieden de leveranciers met wie Omgevingsdienst IJmond samenwerkt zelf ook leuke extra’s om het kopen van een e-scooter nog aantrekkelijker te maken.

Zie ook www.ijmondbereikbaar.nl/e-scooters-havengebied. (foto: aangeleverd)