Studentenproject ‘Eenzaamheid Buitenspel’ groot succes

Foto boven:
De vijf studentes commerciële economie samen met wethouder Bram Diepstraten. (Foto: Ton van Steijn)

Velsen – Vorige week woensdag vond in het 711 Stadion van Telstar een activiteitenmiddag voor ouderen plaats met het thema Eenzaamheid Buitenspel. Vijf studentes commerciële economie van de Hogeschool van Amsterdam kregen voor het vak ‘De Maatschappij dat ben jij’ de opdracht om iets voor de samenleving te bedenken. Ze gekozen voor het onderwerp eenzaamheid onder ouderen.

Lekker bewegen op muziek. (Foto: Ton van Steijn)

Nadat contact was gelegd met Telstar Thuis in de Wijk, de maatschappelijke tak van Telstar, was in ieder geval een locatie geregeld: het stadion. De rest moesten de studenten zelf organiseren. Lastig met een budget van welgeteld nul euro, maar binnen no-time kregen de dames het voor elkaar. Achtendertig ouderen hadden de middag van hun leven. Na de officiële opening door wethouder Bram Diepstraten konden de aanwezigen een boksclinic volgen, sjoelen, bewegen op muziek en vriendschappelijk speeddaten. Ook lagen er historische ansichtkaarten van IJmuiden op de tafels, die veel herinneringen opriepen. Tussendoor was er een koffie met iets lekkers, een lunch, advocaat met slagroom en natuurlijk haring, gebakken tong en kibbeling. Jan Zwanenburg sloot de middag af met muziek, waarbij al snel werd meegezongen, geklapt en gedanst. Met een grote glimlach verlieten de aanwezigen rond 17.00 uur het stadion.

Ook een clinic kickboksen stond op het programma. (Foto: Ton van Steijn)

Sophie Noorman, één van de organiserende studenten: ,,We hadden slechts een paar weken de tijd om dit project uit te voeren. Zonder sponsors en vrijwilligers was dit niet mogelijk geweest. Ze wilden dolgraag een steentje bijdragen in de vorm van iets lekkers, flyers, kaarten, goodiebag, het verzorgen van een optreden of het begeleiden van een van de activiteiten. Ook kijken we terug op een hele plezierige samenwerking met Telstar Thuis in de Wijk. De mensen hebben genoten en daar was het ons om te doen. Samen eenzaamheid buitenspel zetten. Dit was Velsen op zijn best, en we willen iedereen die hier aan heeft meegewerkt enorm bedanken. Wat ons betreft stopt het hierbij niet. We kijken graag met Telstar Thuis in de Wijk verder of we hier een gevolg aan kunnen gaan geven. Hoe meer aandacht er voor dit onderwerp komt, hoe beter.’’

De hele middag waren er diverse activiteiten voor de gasten en natuurlijk versgebakken vis. (Foto: Ton van Steijn)