Strawberries Heren 1 promoveert naar 2e klasse

Het eerste mannenteam van hockeyclub Strawberries is gepromoveerd naar de 2e klasse! Afgelopen zondag werd de ploeg uit Driehuis tweede in een beslissende poule van zes teams. Dat was genoeg om komend seizoen een niveau hoger te mogen spelen.

De tegenstanders in Rotterdam waren, net als Strawberries, in hun competitie op de tweede plaats geëindigd en moesten het in een halve competitie tegen elkaar opnemen. De wedstrijden duurden twee keer vijftien minuten.

De dag begon goed voor het team van trainer Axel Wessels. Almelo werd met 1-0 verslagen dankzij een benutte strafcorner van Erik van den Berg. In het tweede duel (tegen Gouda) werd er niet gescoord. Duel nummer drie zou het gemakkelijkste potje; niemand zou verbaasd zijn als de score hoger was uitgevallen dan 2-0. De doelpunten in deze wedstrijd werden gemaakt door Jelle Groeneveld en wederom Erik van den Berg.

Het was zeer zwaar voor de spelers van Strawberries om al deze wedstrijden te spelen. Dankzij een team van Fysiotherapie Driehuis én een arts werden de spelers tussen alle wedstrijden door weer opgelapt om opnieuw tot het gaatje te kunnen gaan. Tegen DES uit Kaatsheuvel bleek dat dit goed van pas kwam. Dit was veruit de sterkste ploeg van de dag en promoveerde eveneens naar de 2e klasse. Strawberries scoorde in de allerlaatste seconde tegen DES de gelijkmaker (Erik van den Berg), waardoor het in een onderling duel tegen IJssel moest gaan uitmaken wie er als tweede promoveerde.

De spanning tijdens het beslissende laatste duel was duidelijk voelbaar bij de spelers en het massaal meegereisde publiek. De grote groep Strawberries-aanhangers maakte zich verbaal goed kenbaar en steunde de roodhemden fantastisch. Het ‘Rood is de kleur’ galmde luid over het hoofdveld van Leonidas in Rotterdam.

Strawberries kwam binnen een paar minuten op achterstand. Pas na rust kon het de schroom van zich afgooien en kwamen de technische aanvallers van Strawberries op stoom in de vijandelijke cirkel. Kaarten vlogen over en weer en het team van IJssel maakte zich met licht onsportief spel niet populair bij de meegereisde Strawberries-supporters.

Pas twee minuten voor tijd viel de beslissing in het voordeel van de Driehuizenaren. Floris Welman bekroonde een goed seizoen met het mooiste doelpunt van het jaar. Zijn tip-in en tevens de gelijkmaker zorgde ervoor dat Strawberries op punten IJssel voorbij wist te gaan waarna een groot feest losbarstte. Tranen vloeiden rijkelijk bij de spelers én voorzitter Friso Huizinga, die na dit seizoen een stapje terug doet.

Drie jaar lang keihard knokken voor de felbegeerde promotie kwam hiermee eindelijk tot een goed einde! (Finn van Leeuwen, foto: Friso Huizinga)