Strawberries H1 geeft voorsprong uit handen: 3-3

Driehuis – Het eerste herenteam van hockeyclub KHC Strawberries heeft zondag een punt gepakt tegen nummer twee Nieuwegein. Net als tijdens de vorige editie van dit duel (4-4) werd het een doelpuntrijke middag op Sportpark Schoonenberg. Strawberries stond bij de rust met 3-1 voor, maar door een slechte tweede helft werd de voorsprong uit handen gegeven en de aardbeien mochten van geluk spreken dat Nieuwegein geen vierde doelpunt wist te scoren.

Door Finn van Leeuwen

Sierd Schotanus scoorde de openingstreffer, hij was het eindstation na een vlotte aanval over de rechterkant. Nieuwegein kwam vrij snel hierna op gelijke hoogte maar wist niet door te drukken. Strawberries kreeg de overhand, onder leiding van de goed spelende aanvoerder Pepijn Hendriksen en middenvelder Marnix van der Bijl. Laatstgenoemde maakte zichzelf goed vrij en schoot hard in de lange hoek de tweede goal van de roodhemden binnen. Wellicht dat de activiteit tijdens de teamdag afgelopen zondag hem heeft geholpen, namelijk klootschieten (een soort footgolf). Hendriksen scoorde het derde doelpunt nadat hij goed stond opgesteld bij de tweede paal. Het was zijn eerste goal sinds zijn treffer tegen Zeewolde 23 maanden geleden.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Strawberries wist niet onder de druk van Nieuwegein uit te komen en het speelde alleen maar de lange of hoge bal. Nieuwegein kreeg vleugels en scoorde het tweede doelpunt dat na protesten van Strawberries-spelers toch werd goedgekeurd. Zeven minuten voor tijd stond het 3-3 na halfslachtig ingrijpen door de Driehuizer verdediging. Strawberries kwam hierna goed weg tijdens enkele hachelijke momenten in de eigen cirkel, al mocht ook Nieuwegein van geluk spreken dat Sierd Schotanus een grote kans net naast de kruising sloeg.

Komende zondag speelt Strawberries in en tegen Woerden. Vorig seizoen eindigde dat duel in een overwinning voor de thuisploeg.