Stormvogels treft AFC in finale nacompetitie

IJmuiden – Door overwinningen op tweedeklasser OSV uit Oostzaan (5-0) en EDO uit Haarlem (3-2) is Stormvogels erin geslaagd de finale van de nacompetitie te bereiken. AFC za. wordt zaterdag om 15.00 uur de tegenstander op neutraal terrein, te weten het complex van VV Hoofddorp.

Dinsdagavond 4 juni speelde Stormvogels tegen OSV. Bijna de hele wedstrijd was Stormvogels heer en meester en door doelpunten van Melle Springer in de vijfde minuut en Brian Ezeoke, die een schot van Springer verlengde, werd de ruststand 2-0. Na de thee een prachtige solo van Jan Korridon; 2-3. De koek voor Stormvogels was lang niet op, want Ezeoke en Springer maakten hun tweede doelpunt waardoor de eindstand 5-0 werd. OSV degradeerde hierdoor naar de derde klasse.

Ook tegen EDO in leidende positie

Zaterdag jl. tegen EDO nam Stormvogels wederom in de vijfde minuut de leiding. Na een pass van Mart Willemse passeerde Mitchell Bormann met een subtiele lob doelman Branco Uitendaal; 1-0. EDO kwam na een half uur op gelijke hoogte door een doelpunt van Wesley Berrenstein-Treffers, maar in de tweede helft nam Stormvogels al snel weer de leiding door Gregory van Nieuwkoop na een voorzet van invaller Rick van Westen; 2-1. Twintig minuten voor tijd maakte Bormann zijn tweede doelpunt, maar EDO gaf niet op en tien minuten voor tijd verkleinde Kevin Clydesdale de stand tot 3-2.

De laatste tien minuten was het billenknijpen voor Stormvogels. Trainer Patrick Krop en zijn team waren zeer opgelucht dat EDO niet meer wist te scoren. Stormvogels 2 heeft eveneens de finale van de nacompetitie bereikt door de strafschoppen beter te benutten dan FC De Bilt 2. De tegenstander in de finale is nu IJsselmeervogels 2 en inzet is de reserve-hoofdklasse. Ook dit duel wordt op neutraal terrein gespeeld om 11.30 uur bij Argon in Mijdrecht. (Foto: Bos Media Services)