Ster Restaurant Van der Meer rijst snel

Voor een scherpe prijs lekker eten in een sfeervolle omgeving. Dat is in een notendop waar Restaurant Van der Meer voor staat. De ster van het kleinschalige familiebedrijf rijst snel. Het gebeurt steeds vaker dat de zaak helemaal vol zit. Op tijd reserveren is een must.

Het restaurant is de droom die uitkomt voor Stefan van der Meer. De kennis en ervaring die hij als chef-cuisinier opdeed in binnen- en buitenland, brengt de Driehuizenaar nu in de praktijk aan de Wijk aan Zeeerweg in IJmuiden. Van der Meer koos voor deze stap vanwege de persoonlijke ‘touch’: zelf het menu samenstellen, zelf koken, de gasten zien genieten van wat je voor ze bereid hebt. En zelf bijsturen als het beter kan. ,,Dat kleinschalige voelt als een warm bad’’, aldus de chef-cuisinier, die op verzoek ook bij bedrijven of particulieren aan huis kookt.

Natuurlijke, kwalitatief goede ingrediënten en de Hollandse/Franse keuken voeren de boventoon in Restaurant Van der Meer. De moderne kaart is net aangepast. Naast culinaire varianten van de ieder-wat-wilsgerechten saté, hamburger en biefstuk staan er ook minder alledaagse gerechten op de kaart, zoals een vol-au-vent gevuld met wildragout en langzaam gegaarde kalfssukade, allebei geserveerd met gefrituurde winterstamppotjes. Aanraders zijn ook de visterrine en de verse bouillabaise met parels van de IJmuider visafslag. ,,We bereiden alleen de beste, natuurlijke en zoveel mogelijk regionale producten op een zeer scherp prijsniveau’’, aldus Van der Meer. Een driegangenmenu kost 24,50 euro (met soep) of 27,50 euro (voorgerecht) en voor een fles (uitstekende) huiswijn moet 15 euro worden neergeteld. Met dat scherpe prijsniveau zit het dus wel goed!

December staat bij Van der Meer in het teken van ‘culinaire feestdagen’. In het restaurant, maar ook thuis, met de hors-d’oeuvres die voor 7,50 euro per persoon besteld kunnen worden. Op Eerste Kerstdag wordt een buffet vol lekkers geserveerd. De prijs? Slechts 38,50 euro. Uit eten met kerst is vast wel eens duurder geweest… Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Reserveer snel via info@vandermeerrestaurant.com of bel 0255-757555. Zie ook www.vandermeerrestaurant.com.