Start en finish van Vissenloop bij KNRM

IJmuiden – Het wandelevenement ‘Vissenloop’ wordt op 31 mei 2015 door het afdelingsbestuur KWF Kankerbestrijding Velsen voor de eerste keer georganiseerd. Het hoofdkantoor van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij aan de Haringkade 2 in IJmuiden fungeert dan als start en finishplaats.

,,Een droomlocatie, die geheel voldoet aan ons wensenpakket’’ ,vertelt Hans van Wijk die deel uitmaakt van de sponsorcommissie. ,,Ons uitgangspunt is om met deze wandeltocht geld in te zamelen voor KWF-kankerbestrijding, maar ook om de deelnemers kennis te laten maken met het bijzondere havengebied en de bezienswaardigheden van IJmuiden. Deze zeer centraal gelegen locatie biedt ons de mogelijkheid om alle afstanden, ook de 5-km Guppenloop, door het havengebied te leiden,’’ aldus Hans van Wijk.
Roemer Boogaard is directeur van de KNRM, een grote landelijke organisatie met 1.300 vrijwilligers en 60 personeelsleden op het hoofdkantoor in IJmuiden. ,,Ik hoefde er niet lang over na te denken. In de eerste plaats dragen wij dit doel, geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding, een heel warm hart toe. KNRM IJmuiden ligt op een prachtige plek aan de Vissershaven, de bereikbaarheid is uitstekend en er is voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving. Bovendien is het een leuke manier om het wandelend publiek kennis te laten maken met de vele facetten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Alle reden dus om het verzoek van KWF-Velsen te honoreren. Bovendien zijn wij er inmiddels wel aan gewend om grote groepen bezoekers te ontvangen. Tijdens de Havendagen in augustus komen duizenden mensen bij ons op het terrein. In dergelijke gevallen staan onze vrijwilligers paraat om alles te organiseren en in goede banen te leiden en ook bij dit wandelevenement zullen onze vrijwilligers zich, als gastheren, weer volledig inzetten.’’
Inmiddels zijn er al honderden inschrijvingen bij de organisatie binnen gekomen, maar belangstellenden kunnen zich vanzelfsprekend tot eind mei nog inschrijven voor de diverse afstanden. Zo is er de al eerder genoemde Guppenloop van 5 km, vooral bedoeld voor scholen en sportverenigingen, maar natuurlijk mag iedereen zich voor deze afstand inschrijven. En dan zijn er nog de afstanden van 10 km, 15 km, 20 km, 25 km en 40 km, waarbij de langere afstanden het strand, de duinen en recreatiegebied Spaarnwoude aandoen. Alle reden dus om direct naar de site: www.vissenloopijmuiden.nl te gaan om u in te schrijven.