Staatssecretaris Klijnsma op bezoek bij Tata Steel

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft maandag een bezoek gebracht aan Tata Steel. Zij was daar om te vernemen hoe het staalbedrijf invulling geeft aan de Participatiewet.

Theo Henrar, directievoorzitter van Tata Steel Nederland, leidde de staatssecretaris rond. Tijdens het bezoek sprak Klijnsma met een aantal van de participatiemedewerkers van Tata Steel. Bij twee van hen nam ze een kijkje op de werkplek, in de fabriek voor verpakkingsstaal en op de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel.

Tata Steel geeft actief invulling aan de Participatiewet en heeft in dat kader inmiddels 35 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een zinvolle baan geholpen. ,,Tata Steel neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus”, aldus Theo Henrar. ,,Daarom hebben we vorig jaar een speciale projectmanager aangesteld en een speciale afdeling opgericht om actief invulling te geven aan de Participatiewet.”

,,Daarbij leveren we maatwerk, zodat kandidaten op een werkplek terecht komen die nauw aansluit op hun mogelijkheden en wensen. Het is fantastisch om te zien hoe deze mensen genieten van het werken voor Tata Steel. Wij willen onze opgedane kennis en ervaring ook graag delen met andere bedrijven en gemeentes in de regio, om zo nog meer mensen met een beperking aan een baan te helpen.”

,,De filosofie van Tata Steel spreekt mij zeer aan”, aldus staatssecretaris Klijnsma. ,,Het is de filosofie van de inclusieve arbeidsmarkt, waar iedereen een plek kan krijgen, ook als je wat meer ondersteuning nodig hebt van collega’s. Het is heel mooi dat Tata Steel daar zo’n goed voorbeeld in geef.” (foto: Tata Steel)