Sportvissers redden vissen

Regio – Het is alweer een behoorlijke tijd droog en dat betekent dat wateren droog kunnen vallen. Voor de talloze vissen, die in deze wateren zwemmen, is dat rampzalig. Maar ook door werkzaamheden aan het water en zuurstofgebrek door algengroei kunnen vissen in de problemen komen. Het is het naar gezicht om te zien dat vissen liggen te spartelen en naar lucht happen. Sportvissers zijn echte vissenliefhebbers en zetten zich in om vissterfte te voorkomen.

Sportvisserij MidWest Nederland heeft daarom een calamiteitenteam met getrainde vrijwilligers. Zij zijn in staat vissen in nood en de verschillende soorten calamiteiten te herkennen. Ze weten ook precies hoe ze moeten handelen als er iets aan de hand is. Het calamiteitenteam beschikt over allerlei materialen, waaronder zuurstofpompen, om vissen te redden. Het team werkt veelal samen met waterbeheerders als het waterschap of gemeenten.

Iedereen die zelf ergens vissen in nood of vissterfte ziet, kan dit melden via Sportvisserij MidWest Nederland. Tijdens kantooruren kan worden gebeld naar nummer 0251 318882 en daarbuiten naar 06 10709183. Ook kan een e-mail naar info@sportvisserijmidwestnederland.nl worden gestuurd. Meldingen kunnen tevens via www.meldpuntwater.nl worden gedaan. (Foto: aangeleverd)