Spektakelstuk in Velsens voordeel beslist

Ragnar Niemeijer haalt ietwat vertwijfeld zijn Marantz uit de tas. Een NOS-plopkap zie je überhaupt niet vaak in het Rabobank IJmond Stadion. Zeker niet op een maandagavond eind november.

De ervaren radioverslaggever bekent eerlijk tegenover een collega van Omroep Gelderland: Studio Sport had een andere uitgangspositie van deze wedstrijd verwacht. ,,Wie had aan zien komen dat Telstar met 4-1 en 6-0 zou verliezen? Notabene tegen RKC en Jong PSV.” Het is niet alleen Niemeijer die het zich hardop afvraagt.

Na de sublieme 3-1 zege op Go Ahead Eagles leek niets te gek meer in Velsen-Zuid. Zelfs de titel was volgens sommige betrokkenen haalbaar. De wedstrijden tegen RKC en Jong PSV werden als intermezzo gezien, in aanloop naar de absolute kraker tegen koploper NEC Nijmegen. Tot ieders verbazing volgden twee Brabantse debacles.

,,Ik ben blij dat ik hier het vertrouwen krijg om mijn eigen spelwijze te kunnen blijven hanteren”, liet trainer Mike Snoei na afloop aan FOX Sports weten. ,,We hebben 15 nieuwe spelers en het loopt niet altijd even gestroomlijnd. Hier thuis zetten we vanaf de allereerste minuut druk en dat gaat steeds goed. Maar uit zijn we een paar keer in het mes gelopen.”

Tegen NEC liet de ploeg van Snoei weer eens zien waar het toe in staat is. Maar dan moet ook alles meezitten. De eerste twee goals waren daar exemplarisch voor: verdediger Toine van Huizen en controlerende middenvelder Mohammed Osman wisten keeper Joris Delle op miraculeuze wijze te passeren.

Deze treffers waren misschien wel de fraaiste van het seizoen. Aan spektakel opnieuw geen gebrek op Sportpark Schoonenberg: dat is ook niet verrassend bij een ploeg die in 15 wedstrijden al 31 goals maakte, maar er tegelijkertijd ook 33 tegen kreeg.

De verdedigende misère was in de laatste 20 minuten goed te zien. Uit het niets brachten Anass Achahbar (strafschop) en Sven Braken NEC op gelijke hoogte. Iedereen in het stadion zag dat een Nijmeegse overwinning nog in het verschiet lag, maar opnieuw was het nodige geluk aan Velsense zijde.

Arbiter Van der Graaf liet doorgaan terwijl Ted van de Pavert al enkele tijd geblesseerd in het strafschopgebied lag. Melvin Platje wist een afgeslagen schot van Man of the Match Novakovich vervolgens listig achter Delle te prikken.

Met deze belangrijke treffer hebben de Witte Leeuwen de weg omhoog weer ingeslagen. (Douwe de Vries, foto: 1963-pictures.nl)