Speeltuin Zeewijk Natuurlijk officieel geopend

IJmuiden heeft er weer een mooie speelplek bij. Speeltuin Zeewijk Natuurlijk werd zaterdagmiddag officieel geopend door wethouder Bram Diepstraten.

,,Dankzij het harde werk van bestuur en vele vrijwilligers en dankzij de hulp en bijdragen van gemeente, bedrijven, verschillende fondsen en Velsen op Koers is het een fantastische speel- en ontmoetingsplek geworden”, aldus Diepstraten. ,,Velsenaren die iets in hun wijk willen realiseren kunnen veel leren van deze groep mensen.”

Een enthousiaste groep vrijwilliger heeft maandenlang gewerkt om de benodigde 130.000 euro bij elkaar te krijgen. Toen er voldoende geld binnen was, werd begonnen met de aanleg.

Naast de inzet van een professioneel bedrijf werden er ook klusdagen georganiseerd waarop tientallen buurtbewoners de handen uit de mouwen staken. In het najaar gaat de aanleg verder met het planten van bomen en gras.

Speeltuin Zeewijk Natuurlijk is in de vakantieperiode dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur, behalve op dinsdag en donderdag. Zie ook www.speeltuinzeewijknatuurlijk.nl.

(foto: Erik Baalbergen)