Spanning bij Slot Car Challenge

Spanning en sensatie tijdens de Slot Car Challenge waar leerlingen van basisschool De Beekvliet uit Velserbroek aan meedoen.

Tijdens deze challenge werken de leerlingen intensief samen aan de bouw van een elektrisch aangedreven slotcar. Alles aan de eigen wagen wordt uitvoerig getest voor de race kan beginnen op de gigantische racebaan bij Slipstream racing in Zweaanshoek.

Als team nemen ze het op tegen de teams van klasgenoten in een spannende racecompetitie. Rijden met de slot cars vraagt concentratie, weten de leerlingen van De Beekvliet te vertellen. ,,Want als je te snel rijdt, dan kunnen de auto’s uit de bocht vliegen.” De focus bij de races ligt op het samenwerken, waarbij beheersing en geduld belangrijk zijn. Op 10 februari 2017 strijden de acht snelste teams van dit schooljaar tegen elkaar tijdens de finale races. Dan wordt duidelijk wie de allersnelste coureur is en de mooie mountainbike van Kawasaki wint.

Op dit moment staat Franka Hoozemans uit groep 8 van De Beekvliet bovenaan het klassement, met een rondetijd van 10.346! Maar je weet nooit of er maandag 6 februari, waneer er nog een ploeg uit groep 8 komt racen, een nog snellere leerling blijkt te zijn.

De Slot Car Challenge is een van de hoogtepunten uit het uitgebreide natuur- en techniekprogramma van de school, waarin het steeds gaat om leren door te doen.

Rondom het thema duurzame mobiliteit worden er allerlei activiteiten ontplooit waarbij leerlingen zelf aan de slag gaan met technische zaken. In dit geval gaat het om alles wat erbij komt kijken om een auto zo snel mogelijk van A naar B te krijgen.