Snoei nieuwe trainer van Telstar, Buter technisch directeur

Mike Snoei wordt de nieuwe trainer van Telstar. Hij volgt Michel Vonk op, die na dit seizoen vertrekt. De club heeft Piet Buter aangetrokken als technisch directeur.

Mike Snoei is voormalig hoofdtrainer van Vitesse, Sparta en Go Ahead. Hij grossierde in play-off-deelnames en kwam met Vitesse als opvolger van Ronald Koeman ver in het Europese bekertoernooi.

De laatste jaren trok Mike voornamelijk op met Henk ten Cate, oud-speler van Telstar en tot deze week in beeld als bondscoach van Oranje. Met hem was hij onder andere succesvol in Griekenland (Panathinaikos), India, China en het Midden-Oosten. Momenteel is hij adviseur van de KNVB. ,,Snoei is een man van de wereld die zijn spoor in Nederland wil hervatten”, aldus algemeen directeur Pieter de Waard van Telstar.

Piet Buter was in 1988 assistent van Oranje (met Rinus Michels), hoofdtrainer van FC Emmen, FC Eindhoven en van FC Wageningen. Bij FC Utrecht was hij technisch directeur en werkte daar evenals bij FC Wageningen samen met Willem van Hanegem. Buter is ook bondscoach van Iran geweest.

Momenteel is Piet Europees scout voor Southampton en dat doet hij reeds zes jaar. Beide functies gaat hij – met goedvinden van The Saints – combineren. (foto: ProShots)