Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) gaat weer open

Velsen – Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) gaat weer open. Vanaf 1 juni is het bekende rode gebouw aan de Noordersluisweg weer toegankelijk voor publiek, maar voorlopig alleen op basis van een online reservering. Ook zijn extra maatregelen genomen om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Het houden van anderhalve meter afstand heeft nogal wat gevolgen voor SHIP. In bepaalde ruimtes kunnen onder de huidige omstandigheden niet meer dan vier mensen tegelijk toegelaten worden. Daarom is een schema gemaakt met drie tijdvakken. Per tijdvak (10.00 – 12.00 uur, 12.15 – 14.15 uur en 14.30 – 17.00 uur) mogen maximaal acht bezoekers het pand betreden. In groepjes van (maximaal) vier krijgen ze een rondleiding en na afloop een consumptie in het restaurant. De totaalprijs hiervoor bedraagt vijf euro.

Bij binnenkomst worden de bezoekers gevraagd hun handen schoon te maken met desinfecterende gel. Indien gewenst kunnen zij daarna handschoenen aantrekken. Op deze manier kan de tentoonstelling het interactieve karakter behouden. Mensen die verkoudheidsklachten en/of koorts hebben op de dag van het bezoek, worden nadrukkelijk geadviseerd om niet naar SHIP te komen. Een bezoek aan SHIP is eenvoudig via www.ship-info.nl te reserveren. (Foto: aangeleverd)