Sinterklaas komt zaterdag aan in IJmuiden

Sinterklaas is met 150 pieten onderweg naar IJmuiden. Zaterdag 18 november zet hij weer voet aan wal. Het voorprogramma begint om 12.00 uur.

Iedereen is van harte welkom aan de Loswalkade, voor deze gelegenheid omgedoopt tot Stoombootkade. De Sint wordt na aankomst vanuit Spanje welkom geheten door de burgemeester van Velsen, Frank Dales.

Om 13.00 uur begint de intocht door IJmuiden. De stoet gaat via de Kanaaldijk en de Kerkstraat naar de Kennemerlaan, waar om 13.30 uur een stop is op het Kennemerplein. Om 14.00 uur vertrekt de stoet naar het Velserhof, waar om 14.20 uur een kort bezoek wordt gebracht.

Om 14.40 uur vertrekt de stoet via de Lange Nieuwstraat richting Plein 1945. Volgens planning komt de Sint daar om 15.15 uur aan, waar de officiële ontvangst van de Sint in IJmuiden zal plaatsvinden.

Sint doet er dit jaar ook weer alles aan om de rijdende stoet veilig door IJmuiden te leiden. Hij roept de volwassen toeschouwers op goed op de kinderen te letten.

Gedurende de intocht dienen verkeersdeelnemers met verkeershinder rekening te houden. Zie ook www.sintijmuiden.nl of www.facebook.com/Sint-IJmuiden. (foto: Erik Baalbergen)