Sint Radboud 70 jaar

Afgelopen weekend verbleven bijna 200 leden van scouting Sint Radboud op scoutingterrein Het Naaldenveld in Bentveld.

De leiding van Radboud had daar een compleet tentendorp voor de gehele vereniging gerealiseerd. Dit jubileumweekend was hét sluitstuk van de festiviteiten waarmee de vereniging in september startte om haar 70-jarig bestaan te vieren.

Tussen de festiviteiten door hebben de scouts ook nog een echt avontuur beleefd. In september bleek dat de oprichtingspapieren van de vereniging uit de kluis gestolen waren. Er was blijkbaar iemand die de oprichting van de vereniging ongedaan wilde maken. Dat lieten de scouts uiteraard niet gebeuren. Zij vinden het veel te leuk bij Radboud.

Vanaf toen startte de vereniging met een tijdreis van 1945 tot nu. Doel was om het bestaan van de vereniging veilig te stellen. Daarvoor vertrokken de scouts afgelopen weekend in een tijdmachine om terug te gaan naar 1945.

Maar met zoveel kinderen tegelijk in een tijdmachine… dat ging niet helemaal goed. De tijdmachine raakte van slag en gooide alle tijdperken door elkaar. Julius Caesar, de eerste mens op de maan, indianen en nog veel meer figuren liepen de kinderen tegen het lijf.

Door middel van allerlei spellen, het bouwen van onderdelen voor de tijdmachine en speurtochten kregen de kinderen de oprichtingspapieren gelukkig weer in handen. Na een weekend vol avontuur konden de kinderen weer opgelucht ademhalen. Voldaan en moe keerde iedereen naar huis. Op naar de volgende 70 jaar.

Ben jij ook enthousiast over scouting en Radboud? Ga een keer kijken, er is nog plek voor meisjes. Kijk op www.scouting-radboud.nl of www.facebook.com/radboudgroep.