Simon Tahamata traint jeugd RKVV Velsen

RKVV Velsen is één van de voetbalverenigingen die zijn aangesloten bij een samenwerkingsverband met Ajax. Dat geeft enkele voordelen. Elk jaar worden bijvoorbeeld F-pupillen toernooien gehouden op de Toekomst, ook zijn er cluster bijeenkomsten.

Dit seizoen maakt Ajax een begin met het geven van trainingen op locatie. Dat betekent concreet dat Ajax dit seizoen vier maal op bezoek komt bij een aangesloten vereniging om een training te geven aan E- of F-pupillen. Bij Ajax ligt bij deze doelgroep steeds meer de nadruk op het spelen in de kleine ruimte of op andere ondergrond, zo wil men dat de aangesloten amateurverenigingen 6 tegen 6 gaan spelen op een kwart veld. Hier is vorig seizoen binnen de jeugdopleiding van Ajax al een start mee gemaakt. Ajax heeft inmiddels E- en/of F-teams teruggetrokken uit de KNVB competitie, alleen de E-top (9×9) is in deze leeftijdscategorie nog actief bij de KNVB.

Vorige week woensdag was het zover, niemand minder dan Simon Tahamata en zijn collega-jeugdtrainer Wouter von Brucken kwamen namens de jeugdopleiding van Ajax, onder groot enthousiasme, training geven aan de F-pupillen selectie. Er was verder assistentie van enkele Velsen-jeugdtrainers, die zodoende nieuwe ervaringen konden opdoen. De kinderen genoten met volle teugen van deze training. De reacties na afloop van ouders, belangstellenden, kinderen en ook Ajax waren zeer positief. Zij kijken nu al uit naar de volgende keer (3 december a.s.)!